След 10 дни в болница, 43 дни битка след усложнения

...
След 10 дни в болница, 43 дни битка след усложнения
Коментари Харесай

Д-р Палийски: Георги имаше усложнения след коронавирус, но го излекувахме след 43 дни битка

След 10 дни в болница, 43 дни борба след затруднения от ковид и с 35 кг по-лек, младият мъж от Пазарджик Георги Спасов оцеля и бе изписан от болничното заведение. Каква лечението са приложили лекарите, с цел да спасят живота му, описа пред бТВ доктор Тони Палийски, шеф на натоварен бранш в коронавирус поделение МБАЛ " Хигия ". 

" Това е емблематичен случай, тъй като макар че бяхме работили близо една година към този момент с такива пациенти, имаше известие, че боледуват и младежи. Всеки обаче очакваше, че ще му се размине тази тежка отговорност да избавя живота на младеж, само че постоянно има първи път. Един ден той беше ориентиран за хоспитализация при нас, млад, здрав физически мъж, най-неочаквано развиваше доста бързо признаци за на дихателна непълнота. В началото приложихме едно кислородолечение, каквото е общоприетоо за такива пациенти, само че последва пагубно развиване в идващите дни ", сподели в " Тази заран " доктор Палийски.

" Буквално за 1-2 денонощия положението на Георги доста се утежни. Наложи се да използваме разнообразни способи за респираторна поддръжка, да подкрепяме неговото дишане и по този начин стартира една битка, която продължи близо три седмици. Непрекъснато мониториране на неговите индикатори, проучвания, образна диагностика и съвещания сред нас, експертите. Трябва да ви кажа, че той се трансформира в всекидневен проблем. Всеки ден си говорихме за него, хората, които не работиха в коронавирус отделението, също знаеха за него, интересуваха се. Невероятен дух сподели този млад мъж, макар че съм сигурен, че е имал и моменти на обезсърчение ", добави доктор Тони Палийски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР