След 10 дни ще усетим резултатите от голямото пътуване по

...
След 10 дни ще усетим резултатите от голямото пътуване по
Коментари Харесай

След голямото пътуване ще скочи броят на заразените не в София, а в другите градове

След 10 дни ще усетим резултатите от огромното пътешестване по Великден. И ще го усетят хората не толкоз в София, колкото в по-малките градове.

Това предвижда шефът на "Пирогов " проф. Асен Балтов по Българска национална телевизия. Увеличение на инфектираните сигурно ще има, ще забележим с какъв брой ще набъбнат болните в другите регионални градове, добави той.

По думите му проблемите идват не от това, че има заболели с ковид в лечебните заведения, а от хората, които не знаят, че са вирусоносители.

Смятам, че хората схванаха - никога не можем да си позволим сега да саморазхлабваме ограниченията, тъй като кривата потегли нагоре. В идващите две седмици случаите на инфектираните може да се удвоят или даже утроят. Това демонстрира, че би трябвало още самообладание, безапелационен бе проф. Асен Балтов.

В момента в "Пирогов " има 41 души на лекуване, 8 са в извънредно тежко общо положение, интубирани на вентилация, останалите 33-ма са в приблизително тежко положение. В групата от 33-ма души има и 4 чиновници на "Пирогов " - две сестри и двама санитари, които са се заразили по време на работа, заяви шефът на незабавната болница.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР