След 10-часов дебат, парламентът на Чехия с мнозинство удължи извънредното

...
След 10-часов дебат, парламентът на Чехия с мнозинство удължи извънредното
Коментари Харесай

Чехия удължи извънредното положение до 17 май

След 10-часов спор, Народното събрание на Чехия с болшинство удължи изключителното състояние в страната до 17 май. Предложението на държавното управление беше изключителното състояние да бъде удължено до 25 май.
Мярката беше въведена в Чешката република на 12 март поради заплахата от бързото разпространяване на ковид, след което е удълъжена до 30 април. Правителството има право да вкара този режим за интервал не повече от 30 дни, а решението би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание.
Изказвайки се на парламентарното съвещание във вторник, министър председателят Андрей Бабиш, министърът на опазването на здравето Адам Войтех и други министри обявиха, че изключителното състояние би трябвало да бъде удължено до 25 май поради нуждата от последователно повдигане на карантината. Представителите на опозицията обаче считат причините на министрите за незадоволително безапелационни и поради нуждата от бързо възобновяване на икономическия и обществен живот упорстват за ускорение на края на карантината.
В резултат на това беше определен компромисен вид. Мнозинството от депутатите гласоподаваха за удължение на изключителното състояние до 17 май. От 101 присъстващи за този вид гласоподаваха 54 депутати.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 28 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР