След 10 часа днес беше докладван факс с който ГДНП

...
След 10 часа днес беше докладван факс с който ГДНП
Коментари Харесай

Прокуратурата: Било е образувано производство за изнудване - доказателства за такова няма

След 10 часа през днешния ден беше докладван факс с който ГДНП ни уведомиха че са образували досъдебно произвеждане за изнудване в изискванията на необходимост, а точно разпит на очевидец и следващи претърсвания обиски. Това съобщи представителят на СГП Десислава Петрова.

Ето и цялото мнение на органите на държавното обвиняване:

По-късно денем постъпваха и материали по делото. До момента СГП са докладвани на шестима очевидци измежду които и Кирил Петков, неговия разпит е бил първото деяние по което е формирано досъдебното произвеждане и той споделя за срещата си с Кьовеши и изказванията на Божков, че е бил изнудван.

След това се правят обиските в домовете на Борисов, Арнаудова и Горанов.

Днес са осъществени разпити на лица свързани с Божков обвинен по дело на спецпрокуратура, чиновник на Божков който свидетелства че той се е познава и Борисов и Горанов, само че акцентира че не е участвал на нито една от срещите. Божков разполагал с налични срещи, само че не му е известно да е изнудван. Друг очевидец категорично декларира че не му е възлагано да посещава държавни институции и да носи парични средства и не е посещавал Божков във МФ

Друг очевидец от Министерски съвет категорично е казвал че при визитите си Божков постоянно е бил единствено с пура в ръка без пликове или други дано.

Разритан е някогашен съучастник на Божков който декларира че неведнъж Божков се е срещал с Бориков и Горанов само че не знае какви са срещите и какво са говорили.

Тази вечер са постъпили спомагателни материали които ще бъдат оценени и са свързани главно с организацията на ГДНП и снимков материал извлечен от медийни изявления.

В 20:30 часа довечера са постъпили данните, че та са освободени, а към този миг арестуваните към този момент са били освободени.

В СГП не са докладвани план за привличане на лицата към наказателна отговорност. прокурорите са счели че вероятно покачване на обвинявания към този миг би било нелегално и няма задоволително материали и което и да е от лицата да са направили закононарушение.

СГП смята че осъществените процесуално следствените дейности са опорочени, тъй като две от лицата които са дали нареждания са министър-председателя и министъра на финансите, което е видно по материалите за започване на следствието, прокуратурата не е известена в нито един миг.

Твърде е противоречиво от правна страна дали служители на реда могат да правят сходни дейности по необходимост в случай, че е имало следовател, само че той не е известен.

В актуалната обстановка няма необходимост и за опазване на доказателства.

В 20.30 ч са постъпили снимкови материали по медийни изявления.

Прокурорите бяха безапелационни, че доказателства-няма, а те работят единствено с такива.

, приключиха с изказването си от СГП.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР