Славният Александър Томов, чества 75-годишнина днес. Той е петкратен световен

...
Славният Александър Томов, чества 75-годишнина днес. Той е петкратен световен
Коментари Харесай

Славният Александър Томов на 75 години!

Славният Александър Томов, празнува 75-годишнина през днешния ден. Той е петкратен международен първенец и пет пъти №1 в Европа, притежател на три сребърни олимпийски медала.

Първата си международна купа печели пред препълнените трибуни на стадион " Васил Левски " през 1971-а. Но най-силна в кариерата му е 1973-а, когато ликува на международния и европейски връх, побеждавайки всичките си противници с туш. Коронната му хватка е суплес.

Подготвя се и за 4-та олимпиада, само че го застига веста за протеста на игрите в Лос Анджелис през 1984-а, с което поставя завършек на кариерата си, на 35-годишна възраст.

След това е сполучлив треньор, дълги години президент на клуб " Левски ", а в този момент продължава да е член на управителния съвет на БФ Борба.

Приет е в Залата на славата на международната битка и е притежател на най-високото държавно отличие - медал " Стара планина ".

Днес рожденик е и Методи Пенев, президент на клуб ЦСКА по класическа битка, и също член на управителния съвет на БФ Борба.

Пожелаваме здраве, благоденствие, дългоденствие!

Честит празник!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР