Славия започва новия сезон с надежда за достойно представяне. От

...
Славия започва новия сезон с надежда за достойно представяне. От
Коментари Харесай

"Илвес" - финландското препятствие на "Славия"

" Славия " стартира новия сезон с вяра за почтено показване. От най-стария столичен клуб към този момент знаят името и на първия си противник в квалификациите за Лига Европа - " Илвес " от Финландия.
Финландци за " Славия ", латвийци за ЦСКА и пътешестване до Лихтенщайн за " Левски " Ясен е жребият за първия квалификационен кръг в Лига Европа
Отборът е от Тампере и семейства на стадион " Тамела " с потенциал от 5000 седящи места.

" Илвес " е основан през 1931 година и един път печели купата на Финландия - през 1983 година Освен това е повторен притежател на Купата на страната.

Клубът постоянно изпада в по-долната дивизия на локалния футбол, а през 2012-та година се подвизава в третото равнище на финландския футбол. През последните години " Илвес " затвърждава позициите си в елита и към този момент четвърти сезон е измежду най-хубавите в страната.

Тимът има четири европейски завършения, само че единствено един път съумява да в профил противник. Става дума за северноирландския " Гленавон " през сезон 1991/92.

През актуалната акция " Илвес " не се показват по най-хубавия метод, като след 14 кръга се намира на 6-та позиция в локалното състезание.

Според авторитетния немски уебсайт transfermarkt.com, тимът от " Овча купел " разполага с играчи, чиято трансферна цена е по-голяма. Въпреки това в редиците на финландците има футболисти, които не са за подценяване.

Единият от тях е нападателят от Камерун Мариус Ноубиси, който е на 21 години. Силен дирек в отбраната на отбора пък е Яри Танска.

Сблъсъците от първия квалификационен кръг ще се изиграят на 12 и 19 юли. В първата среща " белите " ще гостуват на " Тампере Стейдиъм ", а седмица по-късно отборът на Златомир Загорчич ще одобри " жълтите " на стадион " Васил Левски ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР