Славия тръгна в новото първенство с три точки, след като

...
Славия тръгна в новото първенство с три точки, след като
Коментари Харесай

Иван Минчев пред Nostrabet: Славия е приятно място за правене на футбол

Славия потегли в новото състезание с три точки, откакто завоюва гостуването си на новака Спартак след автогол в последните секунди във Варна. По традиция титуляр за „ белите “ в средата на терена беше един от положителните български полузащитници в елита Иван Минчев. Техничен футболист, с взор върху играта и поразяваща левачка, с която извежда своите съотборници на стрелкови позиции и бележи голове.

потърси Иван Минчев, с цел да каже на правилните последователи на „ белите “ какво могат да чакат от техните любимци през тази акция.

- Иване, изиграхте тежък мач във Варна пред цялостни трибуни, който спечелихте и с шанс. Вашият коментар?

- Вижте, може и да сме имали шанс най-после, само че въпреки всичко шансът спохожда този, който го търси. Като цяло обаче Славия сътвори по-чистите голови положения и мисля, че справедливо спечелихме. Иначе още не сме на 100 %, само че ще набираме скорост и ще се подобряваме от мач на мач. Искам също да кажа, че се веселя, че Спартак, за който играх преди осем години, още веднъж е в елита. Видяхте какъв брой доста хора бяха на трибуните и за всеки футболист е наслаждение да играе пред цялостен стадион.

- Какво бихте споделили за Дарко Тасевски, който създаде ситуацията, от което падна автоголът?

- Той е занаятчия на паса и е като отворен футболен буквар за всички. Радвам се, че съм му съотборник и узнавам много неща от него.

- Какви цели са Ви сложени за новия сезон?

- Искаме да се класираме колкото се може по-високо и, несъмнено, още веднъж да влезем в шестицата.

- А с какъв футбол смятате да го постигнете?

- Славия постоянно ще се стреми да играе атакуващо, комбинативно и нападателно, без значение кои играчи са на терена.

- Кой ще е козът на „ белите “ за триумфи?

- Добрите футболисти, сплотеният колектив и ведрата атмосфера в клуба. Всичко това ни дава успокоение и убеденост в силите.

- Кои неточности от предишния сезон не желаете да повтаряте?

- Трябва да сме по-концентрирани против тимовете от долната половина на таблицата и да не губим от тях толкоз точки, както беше през предходната година. Защото против по-силните се представяме на равнище и реализираме резултати, само че изгубеното против другите противници не ни разреши да запишем по-предно класиране и това би трябвало да се промени.

- Ако съпоставим спортно-технически Славия с тимовете преди вас в първата шестица, каква е разликата?

- Не мисля, че е огромна. От всички взехме точки и бяхме един от дребното тимове, които победиха първенеца. Вече споделих, значимо е Славия да се показва по същия метод и против другите.

- Вие сте тимът, който разчита на най-вече българи. Вашият президент мислел ли е да промени философията си и да притегля повече чужденци, с цел да сте по-конкурентноспособни?

- Не, а и нямам доверие да размишления. Хубавото е, че всички българи и юноши на Славия знаят, че в случай че покажат качества, ще получават шансове за изява. Затова считам, че Славия е едно прелестно място у нас за правене на футбол и образец за развиване на наши перспективни играчи.

- Имате ли чувство, че Светослав Вуцов няма да остане дълго в отбора?

- Това ще е изцяло обикновено, тъй като той ще стане огромен вратар и ще пази дълго на националния. Въпрос на време е да излезе в чужбина, защото не считам, че в България някой ще заплати цената, която е съответна на качествата му.

- Защо Йон Бакеро още не може да даде на Славия това, което се чака от него?

- Аз имам друго мнение. Той е потребен на нашия тим във всяко едно отношение, тъй като е школуван футболист и с безспорни качества.

- Как виждате новите попълнения на Славия?

- Славия в никакъв случай не пазари на кг, а на постове, където треньорът реши, че има потребност да увеличи вътрешната конкуренция. За мен и трите ни попълнения са находка. Много скоро ще се уверите какъв брой добър бранител е Владимир Чешмеджиев, за Галин Иванов е ненужно да разясня, защото е потвърден реализатор в офанзива, а от Ахмед Ахмедов чакам да възроди кариерата си при нас. На него травмите му попречиха в ЦСКА, само че в този момент се надявам да разгърне огромния си капацитет си.

- Иване, надявате ли се новият селекционер на България да Ви забележи и играе ли Ви се в чужбина?

- Подобни неща не стоят на дневен ред при мен. Аз имам още една година от контракта си със Славия, мисля единствено за Славия и съм предан напълно на клуба. Искам да давам максимума от себе си във всеки мач, с цел да съм потребен на тима и да му оказа помощ да извърши задачите си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР