Славия Стоянова е новият заместник-министър на екологията на мястото на

...
Славия Стоянова е новият заместник-министър на екологията на мястото на
Коментари Харесай

Новият зам.-министър на екологията подготвила документите за отпадъците на прокуратурата

Славия Стоянова е новият заместник-министър на екологията на мястото на задържания за италианските боклуци Красимир Живков. Заповедта за назначението ѝ е подписана от премиера Бойко Борисов в понеделник, заяви държавната осведомителна работа.

В неделя обаче Борисов категорично уточни, че предлагането ще пристигна от министъра на екологията Емил Димитров, който е от квотата на Вътрешна македонска революционна организация. Пред Българска национална телевизия той уточни, че Славея Стоянова не е политическо лице, а човек от системата, която в последните месеци помогнала за прекъсването на ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове.

" Всички данни към прокуратурата е изготвила Славея Стоянова (за отпадъците – бел.ред.). Тя оказа помощ за подготвянето на документите за италианските отпадъци, складирани на пристанищата във Варна и Бургас. Тя беше единствената, която можеше да заеме този пост. Аз я предизвестих, че от на следващия ден животът ѝ няма да е същият и ще чуе за себе неща, които не е предполагала, че ще чуе ", сподели още Димитров.

Веднага по-късно във „ Facebook “ беше публикувана декларация на ГЕРБ-Кърджали от 2013 година против назначението на Славия Стоянова за началник на РИОСВ-Хасково. Мотивът им е, че тя е компроментирана персона, обвързвана с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Шеф на партийната организация в ГЕРБ през 2013 година е актуалният ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева.

Назначението на Славия Стоянова за заместник-министър на екологията, който ще дава отговор за ресорите „ Отпадъци “ и „ Води “, където следва усвояването на милиарди от Европейския съюз, стана в деня, в който Специализирания углавен съд остави за непрекъснато в ареста предшественика ѝ Красимир Живков. Прокуратурата го упреква в присъединяване в проведена незаконна група за внасяне на рискови боклуци от Италия в Българияс присъединяване на още деветима души, измежду които и братята Атанас и Плавен Бобокови, употребили се с добра известност в обществото до момента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР