Славия стартира с победа участието си в Лига Европа, измъквайки

...
Славия стартира с победа участието си в Лига Европа, измъквайки
Коментари Харесай

Славия тръгна уверено в Европа

Славия започва с победа присъединяване си в Лига Европа, измъквайки най-малък триумф с 1:0 при гостуването на Илвес (Тампере). Момчил Цветанов се трансформира в воин за "белите " на мача, който се игра на изкуствения терен на стадион "Телиа 5G Арена " в Хелзинки. Чико бе прецизен в 80-ата минута след асистенция на Галин Иванов.

Ключова роля за сполучливото показване на Славия във Финландия изигра Георги Петков. Ветеранът избави редица положения, запазвайки мрежата си суха. Петков, който е на 42 години и 4 месеца, записа връх при гостуването в Хелзинки. Той се трансформира в най-възрастният български футболист, който играе в мач от евротурнирите.

В 16-ата минута "белите " удариха греда. Момчил Цветанов подаде на Янис Карабельов, който стреля по земя, само че право в дясната греда на вратата, защитавана от Мика Хиландер. В 26-ата Славия още веднъж се размина с разкриване на резултата. Топката попадна в мрежата на домакините, само че съдията анулира попадението на новото попълнение Милен Гамаков поради противоречива засада.

В края на полувремето домакините се активизираха и погледнаха по-смело към вратата на Петков. Най-чистата обстановка пристигна пет минути преди почивката, когато Таминен бе оставен зад отбраната и стреля с глава от дребното наказателно, само че българският пазач избави. След това и страничният арбитър подвигна флага за засада.

В началото на второто полувреме Илвес опита да провежда няколко рискови офанзиви пред стража на "белите ", като най-сериозното състояние пристигна след неточност на Гамаков в средата на терена, само че при последвалото безредие Александров почисти надалеч от вратата.

Последваха мощни минути на домакините, само че Петков и защитата на Славия се оправиха. В най-опасната обстановка в тези моменти стражът мазета с крайник топката навръх аутлинията.

В 80-ата минута Славия откри резултата. Галин Иванов напредна на скорост и видя нахлуващия в наказателното поле на Илвес Момчил Цветанов. Чико пое топката самичък против вратаря и съумя да я прати в долния му ъгъл с прецизен удар по земя - 0:1. Така Славия измъкна минималната победа в Хелзинки. Реваншът в София е на 19 юли от 19:00 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР