Славия се наложи с 3:1 като гост на Етър във

...
Славия се наложи с 3:1 като гост на Етър във
Коментари Харесай

Две дузпи, 11 картона и горчивина докараха Славия до четвъртфинал

Славия се наложи с 3:1 като посетител на Етър във Велико Търново и се класира на полуфинал за Купата на България.

След като място в Топ 4 към този момент си обезпечи Ботев Пловдив , по един много спорен метод, своята позиция там откриха и "белите ".

Дотук през сезона Етър имаше две победи над този противник, само че в основния конфликт за Купата не съумя да преодолее Славия.

Две дузпи и единайсет жълти картона сподели реферът Петър Костадинов, трансформирал се в главно настоящо лице в срещата.

Двубоят стартира с минута безмълвие в памет на Стоил Трънков и Иван Стоянов-Типеца, а на трибуните на стадион "Ивайло " седна капитанът на националния тим Ивелин Попов.

Само 26 секунди след началото на дуела резултатът бе открит от Етър. Димо Атанасов получи по левия фланг и центрира, а Румен Руменов бе самичък в наказателното поле и засече от придвижване.
26 секунди трябваха на Етър да покоси Славия
Домакините направляваха малко по-успешно топката в началните минути и нямаше особени изгледи Славия бързо да изравни.

Това обаче се случи още в 12-та минута, след доста противоречиво решение на рефера Петър Костадинов да отсъди дузпа за Славия.

Галин Иванов влезе сред двама бранители, опита сложен изстрел, топката се отби в Яни Пехливанов, в горната част на ръката му над лакътя, като тя бе и покрай тялото. Въпреки това бе отсъден углавен удар. Иван Минчев застана зад топката в 12-та минута и макар че Христо Иванов реагира доста добре, дузпата се трансформира в гол - 1:1.
Мнението на експерта: Дузпата е груба неточност
До края на първото полувреме борбата продължи с доста сили и от двата състава, само че без особени футболни осъществявания и най-много - без голови обстановки.

През второто полувреме Славия обърна малко нещата и взе самодейността, само че също мъчно се ориентираше да насочи удар сред съсредоточената отбрана на домакините.

Самб Бадара имаше искания за дузпа за Етър, след крепко единоборство със бранител на Славия в пеналта, само че нямаше някакво по-сериозно задържане, с цел да е основателно.

Ивайло Димитров и Стефан Велев се появиха в игра за Славия, с цел да се търси цялостен триумф и продължение напред за Купата.

Именно Димитров си оказа предстоящата роля, като след появяването си вкара две попадения. В 79-та минута той завоюва дузпа за Славия, откакто съгласно арбитъра бе фаулиран от Христо Иванов. Повторенията по този начин и не демонстрираха ясно дали стражът е закачил доскоро влезлия голмайстор на "белите ".

Самият Ивайло Димитров застана зад топката и вкара за 1:2.

Нещата на терена тотално се изнервиха и Петър Костадинов продължи да подвига картон след картон, а футбол не се играеше.

В добавеното време положително взаимоотношение сред Калоян Кръстев пресече един пас в задни позиции на Етър и откри Ивайло Димитров, който видя излезлия напред Христо Иванов и стреля от над 20 метра в опразнената врата, с цел да оформи крайния резултат.

Етър - Славия - 1:3 (1:1)
голмайстори: 1:0 Румен Руменов 1, 1:1 Иван Минчев 13-дузпа, Ивайло Димитров 79-дузпа, 1:3 Ивайло Димитров 90+2
стадион: "Ивайло "
основен арбитър: Петър Костадинов
жълти картони:
- за Етър - Йордан Апостолов, Иван Стоянов, Самб Бадара, Христо Иванов, Яни Пехливанов, Тодор Колев
- за Славия - Иван Минчев, Юлис Ндонг, Антонис Стериакис, Галин Иванов, Омар Абуд
сформира:
- Етър - Христо Иванов, Александров, Гълъбов, Пехливанов, Атанасов, Апостолов (46-Никола Колев), Ивайлов (86-Иван Петков), Руменов, Стоянов, Почански, Бадара (77-Тодор Колев)
- Славия - Стериакис, Ндонг, Христов, Велков, Абуд, Мартинов, Узунов, Мба (61-Велев), Галин Иванов, Минчев (90+2-Кръстев), Милев (65-Ивайло Димитров)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР