Славия (Прага) победи с 2:0 големия си местен съперник Спарта

...
Славия (Прага) победи с 2:0 големия си местен съперник Спарта
Коментари Харесай

Без национала Минчев Спарта падна на финала за купата

Славия (Прага) победи с 2:0 огромния си локален противник Спарта и победи с Купата на Чехия за седми път, откогато страната е самостоятелна.

Двата тима се срещнаха за първи път на край за националния трофей от 21 години и едвам за повторно след разпада на Чехословакия.

Давид Дудера даде преднина на Славия в 59-ата минута, откакто стигна до отскочилата топка след центриране от корнер и я прати неспасяемо до далечната греда.

Пет минути по-късно бранителят на Спарта Филип Панак си означи злощастен автогол. Отборът на Спарта можеше да направи финала на мача и много по-драматичен, защото в самия завършек на два пъти уцели гредите.

За Спарта не игра българският нападател Мартин Минчев, който беше осъден за два мача поради аления картон, който получи в мача за шампионата против Виктория (Пилзен) в последната седмица на април.

От клуба пробваха да понижат наказването му, само че федерацията не се отнесе благосклонно към жалбата им.

Така Спарта губи втори следващ край за Купата, откакто предходната година бяха победени от Словачко (Ухерске Храдище).

Освен наградата от 1,5 милиона чешки крони (63 874 евро), Славия си подсигурява място в третия прелиминарен кръг на квалификациите в Лига Европа.

Ако Славия завоюва и шампионската купа, което наподобява доста евентуално, то в Лига Европа ще влезе идващият в класирането на шампионата тим.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР