Славия постигна изненадваща победа с 1:0 в дома на Ботев

...
Славия постигна изненадваща победа с 1:0 в дома на Ботев
Коментари Харесай

Болезнена загуба за Ботев на Колежа преди полуфинала за Купата

Славия реализира изненадваща победа с 1:0 в дома на Ботев (Пловдив) в първи мач за двата тима в групата, която би трябвало да излъчи кандидат за Лигата на конференциите.

" Жълто-черните " са седми в класирането и преследват плейофа, само че през днешния ден изгубиха, макар че преобладаваха напълно срещата. Гол на капитана на " белите " Галин Иванов върна техните шансове за седмото място, въпреки и минимални.

Ботев остава на тази позиция с 44 точки, само че на следващия ден може да я загуби, защото ЦСКА 1948 има 43 и приема Арда. Тимът от Кърджали е с 39, а Славия към този момент има 36 и серия от победи може да върне " белите " в играта.

Поражението за тима на Душан Керкез идва след три следващи победи във всички шампионати без позволен гол, в това число и тази над ЦСКА в първия полуфинал за Купата. След четири дни " жълто-черните " одобряват " армейците " в реванша. Славия пък прекъсна три следващи загуби в гостувания.

Отборът на Златомир Загорчич вкара скъпия гол в 33-ата минута след хитро статично състояние, при което топката бе подадена на Галин Иванов, а неговият мощен удар бе неспасяем.

В началото на второто полувреме вратарят Светослав Вуцов получи червен картон като финален в отбраната, само че решението вярно бе анулирано с ВАР, защото той игра с топката. Съдията Георги Давидов обаче реши да остави нарушаването и да даде жълт картон на Вуцов, което беше необичайно.

Ботев правеше пропуск след пропуск, като най-хубавият късмет пристигна в 63-ата минута, когато от съвсем нулева отдалеченост таранът Мартин Секулич уцели страничната греда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР