Славия почти се измъкна от най-лошия сценарий и дори според

...
Славия почти се измъкна от най-лошия сценарий и дори според
Коментари Харесай

Славия с исторически голов антирекорд

Славия съвсем се измъкна от най-лошия сюжет и даже съгласно регламента от началото на шампионата е на 4 точки над директните изпадащи. "Белите " обаче не престават да влачат след себе си прокъсаното покривало на някои срамни достижения.

Най-значимото от тях е, че славистите в никакъв случай не са се представяли толкоз незадоволително в офанзива. Отборът е вкарал едвам 25 гола в 29 мача, което прави по 0.86 на дуел.

От основаването на родния шампионат през 1948 година "белите " нямат толкоз ниска ефикасност и даже не са падали под едно попадение на среща. Все отново на столичани им остават 3 опита да се подобрят - против Монтана, Етър и Ботев Враца. Предвид равнището на противниците може да се отскубнат от срамния антирекорд.

През този век най-ниската ефикасност на състава датира от 2018/2019, когато отборът осъществя 39 гола в 36 срещи или по 1.08 приблизително на дуел. Само 2 пъти в цялата си история "белите " са имали по-нисък коефициент на потребно деяние в офанзива. През акция 1988/1989 те записват 32 в 30 мача или по 1.06 приблизително. Близо до тази стойност е резултатът от 1993/1994-та, когато Славия вкарва по 1.07./Мач телеграф
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР