Славия победи като гост Ботев Луковит с 3:2 (25:15, 17:25,

...
Славия победи като гост Ботев Луковит с 3:2 (25:15, 17:25,
Коментари Харесай

Победи за Славия и Дея спорт във волейболното първенство

Славия победи като посетител Ботев Луковит с 3:2 (25:15, 17:25, 24:26, 25:23, 15:13) и записа първи триумф в мъжкото волейболно състезание на България.

Двата отбора сътвориха същинско дерби в последния мач за деня. В мач, изпълнен с обрати, "белите " съумяха да запишат своя първи триумф за сезона.

Славия стартира по-добре, откакто взе първия гейм, само че домакините дадоха отговор бързо във втория, показвайки предпочитание за битка. Равностойна беше играта в третия гейм, като двата отбора непрекъснато разменяха водачеството, само че Ботев Луковит съумя да наложи волята си и да се приближи до краен положителен резултат.

Волейболистите на Славия не изгубиха мотивация, и съумяха да вкарат мача в тайбрек. В решаващата пета част от дуела и двата отбора се бориха за всяка точка, а домакините изглеждаха по-близо до триумфа. Славия обаче записа някои значими точки след осмата и в последна сметка се поздрави с триумфа.

Божидар Георгиев от Славия стана най-полезен състезател, завършвайки с 18 точки.

За домакините Илиян Иванов беше над всички с 29 точки.

Дея спорт (Бургас) продължава сполучливото си показване, откакто победи Добруджа 07 с 3:0 (25:20, 25:16, 25:16) и записа шести триумф в мъжкия хайлайф.

И двата тима демонстрираха равни качества при започване на първия гейм, само че решки на сервис и в офанзива помогнаха на бургазлии да се откъснат след 9-ата точка.

Гостите демонстрираха топ игра на обсада при започване на втория гейм и с помощта на това си осигуриха превъзходството на терена до края на частта. Добруджанци не съумяха да намерят отговор на сполучливите офанзиви на своите съперници в третата част, а бургазлии демонстрираха забележителна централизация и не позволиха изненади.

Виталий Василев от Дея спорт означи най-вече точки в дуела - 14, до момента в който за Добруджа Явор Генов приключи с 10.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР