Славия победи Берое с 2:1 в последен 1/4-финал от турнира

...
Славия победи Берое с 2:1 в последен 1/4-финал от турнира
Коментари Харесай

Обрат срещу Берое прати Славия на 1/2-финал за Купата

Славия победи Берое с 2:1 в финален 1/4-финал от шампионата за SESAME Купа на България. Стив Фуртадо (38) изведе гостите напред, "белите " направиха цялостен поврат посредством Тони Тасев (41) и Радослав Кирилов (57-дузпа).

Домакините влязоха по-активно в мача, само че до съществени рискове пред вратата на Генадий Ганев в началните минути не се стигна. В 3-ата минута Тони Тасев бе изтърван от защитата на Берое, само че стреля неопределено, а и беше в състояние на засада. Гостите обаче можеха да открият резултата още при първата си офанзива в 7-ата минута. Шут на Алиун Фал бе блокиран от Георги Вълчев, а при добавката на Абубакар Тунгара топката се спря в ръцете на Светослав Вуцов.

Отговорът на Славия не закъсня. В 13-ата минута Венци Керчев със ужасно прехвърлящо подаване откри Ради Кирилов в наказателното поле. Капитанът на "белите " финтира Стив Фуртадо, само че изстрелът му мина над вратата. Грешка на Светослав Вуцов в 17-ата минута едвам не докара до гол във вратата на "белите ", откакто той се размина с топката пред наказателното си поле. Съотборникът му Керчев обаче внимаваше и мазета топката пред дебнещия Омар Камара. Отново централният нападател на Берое бе покрай попадение в 21-ата минута, откакто получи прекрасен пас от Тунгара. С общи старания домакините обаче не му разрешиха да насочи удар към вратата на Вуцов.

Славия вкара топката във вратата на противника в 26-ата минута, само че голът не бе зачетен поради засада. Шут от отдалеченост на Иван Минчев бе избит от Ганев, а притичалият Йон Бакеро подаде към Ради Кирилов, който прати топката в мрежата на гостите. Попадението вярно бе анулирано, защото сега на удара и двамата футболисти на "белите " бяха в състояние на засада. Две минути по-късно левият бек на домакините Людовик Соарес мазета топката пред голлинията, откакто Камара отклони с глава центриране от корнер.

В 38-ата минута Берое поведе с гол на десния бек Стив Фуртадо. Той получи топката от Джонатан Перейра и с прелестен шут по диагонала направи Вуцов беззащитен - 0:1.

На "белите " им бяха нужни единствено три минути, с цел да върнат паритета. Поредният дълъг пас на Керчев изведе Тони Тасев на добра позиция, а той надбяга централните бранители на гостити с обмислен шут по земя прати топката в далечния ъгъл на Ганев за 1:1.

В третата минута на добавеното време добра офанзива на гостите бе приключена от Стив Фуртадо, чийто шут от въздуха обаче не откри очертанията на вратата. 120 секунди по-късно изстрел на Алиун Фал профуча покрй дясната греда на Вуцов. Старозагорци се хвърлиха ва банк в последните минути, само че и това не донесе резултат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР