Славия направи пълен обрат срещу гостуващия Ботев Пд на осминафинал

...
Славия направи пълен обрат срещу гостуващия Ботев Пд на осминафинал
Коментари Харесай

Славия изхвърли Ботев на 1/8 финал за Купата

Славия направи цялостен поврат против гостуващия Ботев Пд на осминафинал за Купата на България 2:1, като белите изтърваха и дузпа.

Елвис Ману откри резултата в 16-ата минута, Кристиан Добрев изравни минута по-късно.

В 52-ата Нгуена с превъзходен изтрел по тревата от границата на пеналта матира канарчетата.

Славия беше по-атакуващият тим и справедливо завоюва.

В 16-ата детинска неточност на Светослав Вуцов разреши на Елвис Ману да изведе гостите напред в резултата.

Стражът на Славия изпусна топката и Бароан се възползва от това по най-хубавия метод, подавайки към Ману, който на празна врата откри – 0:1.
Не бяха минали и две минути, когато Иван Минчев разсече отбраната на Ботев с майсторски пас, който изведе Кристиан Добрев очи в очи с Ханкич. Младокът не трепна и технично прати топката в десния ъгъл на вратаря на гостите – 1:1. Първата забавна обстановка през втората част пристигна още в 48-ата минута. След неточност при изнасянето на топката от страна на Ботев, Галин Иванов открадна топката, напредна няколко метра и стреля от отдалеченост, само че Виктор Генев съумя да блокира удара, а по-късно вратарят на гостите улови без никакви проблеми. Белите съумяха да излязат напред в резултата в 52-ата минута, откакто Кемело Нгуена вкара красиво попадение. Полузащитникът на Славия получи топката на няколко метра пред наказателното поле, преодоля с лекост Виктор Генев и с доста техничен удар от границата на наказателното поле, прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 2:1. В 62-ата Галин Иванов имаше нов късмет да обстрелва вратата на канарчетата, само че този път изстрелът му мина на метър от десния непряк дирек.
В 65-ата Славия пропусна златен късмет да реши всичко. След офанзива по левия фланг Галин Иванов центрира във вратарското поле, където Кристиян Добре съумя да играе с глава и да оправи прекрасен удар, само че Ханкич сподели страховит инстикт и улови топката.

20 минути преди края на постоянното време Славия стигна до дузпа, откакто Супрайен фаулира Кристиан Добрев на дясната граница на пеналта.

Галин Иванов обаче стреля право в Ханкич от бялата точка.

В 83-ата Ботев стигна до гол, който обаче бе анулиран поради очевидна засада.

След групова неточност в защитата на Славия, топката стигна до Ману на границата на вратарското поле, само че вместо да стреля, реши да комбинира с Бароан, който бе зад защитата на белите.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР