Славия изнесе урок на Левски не само на терена. Белите

...
Славия изнесе урок на Левски не само на терена. Белите
Коментари Харесай

Славия показа на Левски каква е ролята на треньора

Славия изнесе урок на Левски освен на терена. " Белите " демонстрираха, или по-скоро насърчиха сините да създадат треньорска промяна, в случай че, несъмнено, от " Герена " не си вършат някакъв чудноват опит какъв брой още могат да затънат и като игра, и като класиране.

Нямаме визия какъв брой елементарно е взел решение за връщането на Тарханов шефът на Славия, само че е реалност, че за някакви си десетина дни отборът сподели смяна. Разбира се, че не е подходящо да приказваме за почерк, за жанр и такива неща, тъй като съветският експерт въпреки всичко не е магьосник. Но е забележима смяната в настроението на отбора. За разлика от сините, които има да извървят дълъг път, до момента в който съумеят да се снабдят с въодушевление. При тях първоначално ще дебнем дали някой е кадърен въобще да се усмихне най-малко за малко.
 Снимка 501218
Източник:

Левски очевидно е идеалният противник на Славия, когато на " Овча купел " нещо не върви. А сините са съвършен преобразувател на закъсали тимове и това не е от през вчерашния ден.

Венци Стефанов има нюх и в този аспект може да изнася лекции освен на сътрудниците си от " Герена ". Общо взето, при него нещата с треньорите в множеството случаи стават в точния миг и с точния човек. Сигурно мнозина са били сюрпризирани от кое място пък се е сетил той за Златомир Загорчич, само че е реалност, че за три години и той даде максимума на Славия, и клубът му даде много, като го върна на футболната карта. Как пък някой от Левски не си сподели - абе има там един сърбин, дето я схваща тази игра, за какво да не опитаме. Или пък да се сети, че има там в Русия един Тарханов, при който Славия играеше добре - за какво да не го върнем в България.
 Снимка 501252
Източник:

Да, но го върна в Славия и онази вечер си личеше още преди бурните две минути в средата на първото полувреме, че на треньорската скамейка на белите е забавно и има живот. Виждаше се кой командва парада и по какъв начин към Тарханов има доста придвижване и ръкомахания, само че всеки му има почит. А той като същински занаятчия и доайен единствено приема или отхвърля оферти от асистентите си. Тоест, на пейката на Славия към този момент има треньор институция и хора, които го гледат в очите и му стоят спокойно.

А на другата скамейка тъкмо противоположното - има четирима помощници и нито един старши треньор. Един става, различен отива до тъчлинията, след това всички сядат и всички едни такива намръщени, все едно принудително си ги закарал на стадиона. На синята скамейка никога няма престиж, няма почит към старшията, няма въодушевление.
 Снимка 501227
Източник:

Дали на " Герена " ще не престават да неглижират треньорския въпрос, си е техен проблем. Но треньорът Тодоров евентуално за пети път споделя, че нещо към този момент не устоя. Хубаво е да се види и малко мъдрост при сините, каквато видяхме при белите. Димитър Рангелов в средата на терена бе отличен ход на Тарханов. В такива мачове би трябвало да имаш по един главатар във всяка линия - на вратата Петков, чието натъртено око видя дантелената отбрана на Левски и с една изритана от ръка топка я прониза, и след това Рангелов постави ред в халфовата линия и изключително в края на мача изпъкна с умелото задържане на топката.
 Славия победи Левски с 1:0 в най-старото столично дерби на efbet Лига
Сладък успех за Славия в най-старото столично дерби, две неточности провалиха Левски

Калоян Кръстев се трансформира в воин за " белите "

Ясно е, че Тарханов няма да желае да бяга от стила на предшественика си Загорчич, а ще се опита да усъвършенства нещо и това няма да стане нито бързо, нито елементарно. Но Славия си има тактика, колкото и скромни да са задачите на клуба, откакто тимът бе поразклатен през лятото. Но е видно, че линията ще е същата и матрицата е ясна. Венци Стефанов мъчно може да промени нещо генерално, тъй като рядко бърка и с футболисти, и с треньори, а школата непрестанно излъчва научени футболисти. Пък Тарханов обича да работи с млади играчи.

А на " Герена " към този момент всички плочи се изтъркаха. Цоневи се контузиха, продадохме Спиерингс, купувайте си членски карти и дарявайте, всеки миг ще подпишем с общоприет спонсор, не гледаме класирането. Ние пък го гледаме и виждаме, че Левски е 9-и с еднакъв брой точки с Монтана, където също нямат общоприет спонсор и заплатите са доста под тавана на " Герена ".
 Снимка 501237
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР