Славия има шанс да се върне в първата шестица на

...
Славия има шанс да се върне в първата шестица на
Коментари Харесай

Славия атакува Топ 6 във Враца

Славия има късмет да се върне в първата шестица на класирането в efbet Лига при гостуването си на Ботев (Враца). Двубоят стартира в 12:00 часа и е доста значим и за двата отбора. " Белите " са 7-и с 26 точки, само че възможен триумф може да ги прати на пета позиция. Ботев пък ще се опита да се изравни с Царско село, който заема 12-о място в подреждането.

През седмицата и двата тима имаха мачове от осминафиналите за Купата на България. Врачани отстраниха Кариана (Ерден), а Славия отпадна от Ботев (Пловдив). Домакините нямат победа в шампионата от 5 октомври. Старши треньорът Антони Здравков ще може да разчита на оптималния си състав, въпреки че част от футболистите до неотдавна лекуваха контузии и не са в оптимална форма. Атаката на Ботев ще води Валери Домовчийски, а зад него ще работи Валери Божинов. Петър Атанасов и Даниел Генов ще са на двата фланга, а в средата на терена ще си партнират Христо Златински и Ивайло Михайлов.

" Някои играчи са на по две-три тренировки поради разнообразни травми, само че би трябвало да спрем пропадането и да победим. Няма да ни е по никакъв начин елементарно. Чака ни здрава борба ", разяснява Здравков в навечерието на дуела.

" Теренът ще е тежък, само че всичко зависи от самите нас, от това по какъв начин ще подходим и какво ще покажем. Срещу Ботев (Пд) за купата ми хареса единствено второто полувреме ", сподели пък наставникът на Славия Златомир Загорчич.

" Белите " ще започват с Илиян Мицански в предни позиции, подпомаган от Радослав Кирилов, Дарко Тасевски и Галин Иванов. Янис Карабельов и Славчо Шоколаров ще са двамата вътрешни полузащитници на столичани, които по-рано през сезона приключиха 2:2 с врачани в " Овча купел ", откакто водеха с 2:0.

В исторически проект двата отбора са се срещали 56 пъти в елита, като Славия има 24 победи, 12 мача са приключили наедно, а успехите на Ботев са 20.

efbet Лига - 19 кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) - СЛАВИЯ

Вероятни сформира:

БОТЕВ Вербовъчна разработка (4-2-3-1): К. Костов; А. Васев, Д. Иванов, И. Миланов, В. Керчев; И. Михайлов, Х. Златински; Д. Генов, В. Божинов, П. Атанасов; В. Домовчийски
Старши треньор: А. Здравков
СЛАВИЯ (4-2-3-1): Г. Георгиев; П. Патев, М. Гамаков, А. Христов, Д. Велковски; Я. Карабельов, С. Шоколаров; Г. Иванов, Д. Тасевски, Р. Кирилов; И. Мицански
Старши треньор: З. Загорчич

СЪДИЯ: Георги Димитров
СТАДИОН: " Славия "
НАЧАЛО: 12:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК efbet Лига 19 кръг, неделя 8 декември  Ботев (Враца) 12:00предстои  Славия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР