Славия и Витоша Бистрица завършиха 0:0 в среща от 27-мия

...
Славия и Витоша Бистрица завършиха 0:0 в среща от 27-мия
Коментари Харесай

Славия - Витоша 0:0 /репортаж/

Славия и Витоша Бистрица приключиха 0:0 в среща от 27-мия кръг на Първа професионална лига. Двубоят, който се игра на Националния стадион "Васил Левски ", даде начало на втората част на шампионата в България.

През първото полувреме Славия бе по-активният отбор, само че най-хубавата опция за гол се откри пред гостите от Бистрица. В 32-рата минута Петко Цанков бе изведен по десния фланг на офанзивата, финтира защитник на Славия и нанесе удар с десния крайник, който обаче се оплете във външната страна на мрежата на Антониос Стергиакис. Най-добрата опция за "белите " пък се отвори пред Иван Минчев, който в 25-ата минута засече с глава центриране от корнер, само че ударът на нисичкия халф не затрудни вратаря Николай Георгиев.

През вторите 45 минути обстановката на терена не се промени. Славия продължаваше да управлява играта, само че без да основава действителни голови закани за вратата на противника. Витоша пък чакаше своите шансове на контраофанзива, само че такива по този начин и не се откриха пред играчите на Костадин Ангелов. В 75-ата минута удар на Георги Йомов по земя от двадесетина метра облиза от външната страна дясната греда на Николай Георгиев. Десетина минути по-късно и Галин Иванов опитва да осъществя, само че и неговият удар не бе решителен. В 87-мата минута влезлият като запаса Даниел Пеев си изкара два жълти картона в границите на 5 минути. И двата бяха поради митинги към отсъжданията на основния арбитър Петър Костадинов, който и за момент не се поколеба да вдигне червен на играча на Витоша. Така гостите доиграха последните минута на мача с 10 индивида. В 90-ата минута Галин Иванов стреля рисково от фаул, само че ударът му мина на към 50 сантиметра над напречната греда на гостите.

Със извоюваната тока Славия събра 33 и остава отпред в група "А " на плейофите, до момента в който Витоша е на последната четвърта позиция с 9 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР