Славия и ЦСКА ще изиграят днес от 17:30 часа първия

...
Славия и ЦСКА ще изиграят днес от 17:30 часа първия
Коментари Харесай

Заги и Нестор имат сметки за разчистване

Славия и ЦСКА ще изиграят през днешния ден от 17:30 часа първия от двата си мача на стадион " Александър Шаламанов " единствено в границите на няколко дни в шампионата и шампионата за Купата на България. И двата отбора се намират на крилете на вдъхновението. В предходния кръг белите изиграха доста мощен мач и победиха с 3:2 първенеца Лудогорец като посетител в Разград. Армейците пък са в серия от 5 победи във всички съревнования, а в случай че завоюват и през днешния ден, ще си подсигуряват довеждане докрай на есенния дял пред главния съперник за купата Лудогорец. Предпоставките за забавен дуел са налице, а доста любопитно ще бъде и край тъчлинията. Там застават двама сръбски треньори, които имат сметки за почистване. Златомир Загорчич и Нестор Ел Маестро си разделиха по една победа в двете си доста напечени срещи през есента на 2018-а, като в първата от тях влязоха в съществено словесно спречкване. Това се случи в заключителните секунди, когато скамейката на ЦСКА изрази доста бурно насладата си от късния надвит гол на Мауридес за 2:1, което не се одобри добре от щаба на Славия.

" Колегите би трябвало да имат повече почитание към нас. Не ми хареса методът, по който се радваха. Нямам думи. Това не е почтено за футболен клуб като ЦСКА. Ние сме хора, сътрудници... Нека е честита успеха на ЦСКА, поисквам им да вземат купата, само че с тази игра нямат късмет. С тези дълги подавания, това не е ЦСКА. Най-много ме ядоса отношението на някои хора. Просто не мога да приказвам повече. Тоя Маестро не е никакъв сърбин. Сърбите (б.р. - сръбските имена) приключват на " ич ", съобщи гневният Загорчич директно след дуела на " Армията ".

" Мачът беше доста прочувствен. Аз също мога да се оплача от доста неща - през първото полувреме играхме единствено 25 минути футбол. И аз имам от какво да се оплача, само че имам огромен почит към господин Загорчич, той е по-възрастен от мен. Ако съм го наранил по някакъв метод, се оправдавам, и двамата сме от една и съща страна и му искам триумф в бъдеще " пък опита да смекчи тона Ел Маестро.

Извинението му обаче не бе признато: " Този не го познавам. Пратете му доста поздрави, да я оставим тази тематика ", сподели няколко месеца по-късно пред " Тема Спорт " Заги, а по-късно взе и сладостен реванш - Славия победи ЦСКА с 1:0 на " Васил Левски " при скандално съдийство на Волен Чинков, който на няколко пъти ощети армейците.

Близо 5 години по-късно - на 6 август т.г., Ел Маестро още веднъж срещна белите, този път водени от Хосе Мари Бакеро, в първия си турнирен мач след повторното завръщане на " Армията ". И още веднъж изпи горчив хап - няколко дни след крушението 0:4 против Сепси в Румъния алените стигнаха до измъчено 1:1 след късен изравнителен гол на Лазар Туфегджич. Така Славия се обрисува като един от най-неудобните противници на сръбския експерт в Първа лига - в 3 мача против белите той има 1 победа, пристигнала след гол в добавеното време, 1 тъждество и 1 загуба.

Днес треньорът на ЦСКА ще гони първи безапелационен триумф против отбора от " Овча купел " в първото си посещение на " Александър Шаламанов " против остарелия познайник Златомир Загорчич. Ще има ли нов нагорещен сръбски конфликт край тъчлинията, или двамата да заровили томахавката?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР