Славия и Ботев (Пловдив) затвориха съботната програма на Първа лига

...
Славия и Ботев (Пловдив) затвориха съботната програма на Първа лига
Коментари Харесай

Славия и Ботев си спретнаха супер мач, но победител от него нямаше

Славия и Ботев (Пловдив) затвориха съботната стратегия на Първа лига със страховит мач, който приключи наедно 2:2.

Освен четирите попадения, двата отбора демонстрираха атакуващ и бърз футбол, като имаха задоволително положения и за още попадения.

Още в деветата минута Славия получи късмет да извърши дузпа, когато центриране на Тони Тасев се отби от ръката на Укаки и реферът уточни бялата точка.

Това бе третата дузпа в интерес на Славия за три пролетни мача, като зад топката застана точно Тасев, който с третия си гол от началото на календарната година откри.

Истинското шоу на " Александър Шаламанов " обаче бе през втората част, която стартира вихрено.

Още в 48-ата минута, а голът с глава вкара Янис Карабельов. Бившият капитан на Славия, който има над 150 мача за " белите " се разписа против родния си клуб и напълно предстоящо не изрази насладата си, само че резултатът към този момент бе 1:1.

Резултатът, който не съумя да се задържи и две минути, тъй като Тони Тасев насочи удар от отдалеченост, а топката се оплете в мрежата на Ботев.

Славия още веднъж водеше в резултата, само че въпреки Тони Тасев да се радваше пред домакинските почитатели, това не бе негов четвърти гол от началото на годината, а като голмайстор бе записан Ерол Дост, тъй като се оказа, че рикошетът е точно в неговото тяло.

Бързата замяна на голове през второто полувреме отвори мача и започнаха да се редуват офанзиви и пред двете порти, като по-опасните бяха тези на Ботев, а " канарчетата " уцелиха и греда.

С оглед на това като че ли заслжено пристигна 87-ата минута, когато след страхотна офанзива Георги Николов получи топката на отлична позиция и от няколко метра вкара за крайното 2:2.

Твърде евентуално е до края на сезона да забележим още два епизода от това над 100-годишно съревнование, тъй като Ботев е на седмото място с 33 точки, а Славия е на десетото с 26. Ако двата отбора запазят позициите си, те ще попаднат в една група в плейофите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР