Слави Трифонов се оплака във Фейсбук, че Кирил Петков и

...
Слави Трифонов се оплака във Фейсбук, че Кирил Петков и
Коментари Харесай

Слави Трифонов пожела на Кирил Петков и Асен Василев да се задавят с власт

Слави Трифонов се оплака във Facebook, че Кирил Петков и Асен Василев звънят на депутатите от “Има подобен народ ”, с цел да търсят политическа поддръжка. В петък мандатът за сформиране на държавно управление беше връчен на Асен Василев като претендент за министър председател и " Продължаваме промяната " имат една седмица, в която или да предложат състав на министерски съвет за гласоподаване от Народното събрание, или да се откажат от правото си да състaвят кабинет.

" Кирил Петков и Асен Василев звънят на всички депутати от “Има подобен народ ”. И като споделям на всички - имам поради в действителност на всички.
И им изясняват по телефона какъв брой неприятен съм аз, какъв брой положителни и морални хора са те. Разбира се, за да ги убедят да гласоподават за новото предложение за държавно управление с министър-председател Асен Василев. ", написа Слави Трифонов.

" Аз в последните 30 години модерна история на политическия живот за такова нещо не съм чувал. Нито в България, нито по света. ", споделя Трифонов и упреква представителите на " Продължаваме промяната " в " жадност за власт ", макар че очевидно към този момент е наясно, че звъненето по телефона сред министри и депутати няма по какъв начин да е нелегално.

" Жаждата за власт е позната на историята. Явно човек е по този начин организиран, че този блян да властваш над другите е жесток. Но аз го виждам за пръв път. Това, което вършат Кирил Петков и Асен Василев очевидно не е нелегално, само че чисто в човешки проект е просто непоносимо. Според мен нищо не е непременно, с изключение на грижата за фамилията и хората, които обичаш. ". разсъждава Слави Трифонов и най-после приключва с поука и нещо като политическа клетва: " Но в случай че властта за един човек е непременно, значи този човек е сгрешен и нездравословен за всички останали. Кирил Петков и Асен Василев, откровено ви поисквам да се задавите с власт. "

В края на предходната седмица се разбра, че още един знаков народен представител от " ИТН " ще нанесе удар по единството на партията.

Главният секретар на " ИТН " и зам.-председател на парламентарната група Виктория Василева изненадващо разгласи, че ще напусне Народното събрание.

Василева е удостоверила желанията си да се откаже от депутатското си място, а освен да излезе от ПГ на Има Такъв Народ, пред публицисти в Народното събрание.

Тя декларира, че сътрудниците ѝ са били осведомени авансово за желанията ѝ да си тръгне, откакто завърши " уговорките си в това Народно заседание " - измежду тях е и гласуването на актуализацията на бюджета.

Виктория Василева счита да подаде оставка като народен представител през идната седмица. Все още не е решила дали да напусне и партията " ИТН ".

Предсрочното ѝ излизане от Народното събрание е следващо разтърсване за групата - тя беше член на трите следващи състава на Народно събрание през 2021-2022 година, учредителен секретар е на партията от основаването ѝ и беше измежду главните представители на Има Такъв Народ. Тя беше и част от екипа на Има Такъв Народ, който преговаряше за съдружното съглашение с Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия в сферата " Вътрешна сигурност " дружно с Николай Радулов (вече самостоятелен депутат) и Андрей Михайлов. Василева отговаряше и за построяването на локалните структури на Има Такъв Народ.

В началото на юни обаче името ѝ беше спрягано за част от групата на отцепниците от Има Такъв Народ, които избраха да разгласят самостоятелност от партията на Слави Трифонов и да поддържат държавното управление.

В последна сметка Василева не се причисли към шестимата си някогашни сътрудници, а продължи да членува в ПГ на Има Такъв Народ и гласуваше дружно с групата по отстраняването на Никола Минчев като ръководител на Народното събрание и по вота на съмнение.

Тя влезе в 47 Народно заседание като представител на листата от Благоевград. Следващата в листата на кандидат-депутатите на Има Такъв Народ от региона е Анита Коцелова, която сега заема позицията на зам.-областен шеф на Благоевград.

На 10 юни Кирил Петков издаде заповед за отстраняването ѝ, само че малко по-късно тя беше възобновена на длъжността си.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР