Слави Трифонов събори всички мостове, които всички ние построихме, заяви

...
Слави Трифонов събори всички мостове, които всички ние построихме, заяви
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: Слави Трифонов събори всички мостове

Слави Трифонов събори всички мостове, които всички ние построихме, съобщи заместник-председателят на парламентарната група на ИБГНИ юрист Николай Хаджигенов в утринния блок на Българска национална телевизия за третия мандат за сформиране на държавно управление. Припомняме, президентът Румен Радев даде третия мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия. Социалистите от своя страна заявиха, че ще го задържат доникъде на септември, с цел да може да се одобри актуализацията на бюджета.
По думите му прищявката на Слави Трифонов за нови предварителни избори ще коства 65 млн. лева Защо нямаше държавно управление, в случай, че всички предпоставки бяха налице, запита Хаджигенов и добави, че медиите би трябвало да питат точно шоумена за какво още веднъж няма кабинет. Според него диалозите за държавно управление въпреки всичко би трябвало да се проведат, което ще докара до наслада измежду Иван Гешев и Бойко Борисов.
Хаджигенов не споделя оптимизма на Българска социалистическа партия, че актуализацията на бюджета би могла да завърши за няколко дни. Във всяка една парламентарна група има оферти, ще се работи оптимално плътно и оптимално добре, което ще помогне на нас за правосъдната промяна, надява се юристът.
Ние няма да се смирим, ние сме в политиката, с цел да не се смиряваме, безапелационен бе Хаджигенов, който даде да се разбере, че няма да угоди на прищявките на Трифонов, в случай че ще да има и 16 подред избори. Ако се сглобява същински кабинет на малцинството, би трябвало да вземат участие всички. Какво да предложим на Трифонов? Няма какво да му предложим, сподели Хаджигенов.
В Има Такъв Народ има задоволително доста съответни хора, с чудесна експертиза и обучение, само че не попаднаха в специалистите за кабинет, което е тъжно, уточни той. Хаджигенов не предлага на никого нищо, само че има подобаващи хора за министър председател, като даде образец със служебния стопански министър Кирил Петков.
"Слави Трифонов не разбра какво би трябвало да направи, като по този начин и не разбра, че никой от нас не е в политиката, с цел да извършва неговите стремежи и капризи ", отсече Николай Хаджигенов. Според него отчасти към този момент хората са излъгани. По време на митинга събрахме всички хора и дружно на площада искахме смяната, сподели той.
Той счита, че Слави Трифонов желае ръководството като баница.
Хаджигенов не е сюрпризиран от социологическите изследвания, че ГЕРБ още веднъж са първа политическа мощ при нови предварителни избори, само че има вяра, че ИБГНИ изрично ще бъдат още веднъж в идващия парламент. Той е на мнение, че даже, в случай че "Възраждане " влязат в Народното събрание няма да е по-лесно да се сформира държавно управление.
Хаджигенов знае за диалозите на Манолова със Слави Трифонов, само че шоуменът се опитвал да се оправи с неналичието на каквото и да било "с това е кабинетът, гласувайте за него ". На формалните договаряния от Има Такъв Народ пуснали клипче и от ИБГНИ гледали проектосъстава на Министерски съвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР