Слави Трифонов разпродал цялото имане на баща си, споделят съселяните

...
Слави Трифонов разпродал цялото имане на баща си, споделят съселяните
Коментари Харесай

Слави разпродаде имането на баща си

Слави Трифонов разпродал цялото имане на татко си, споделят съселяните на починалия дядо Тодор. Дългия се отървал от дългогодишния труд на баща си за броени дни, като на безценица цялото семейство оповестили за обмен всички животни, които баща му гледал, както и стоката, която изкарвал от тях и по този начин се издържал след пенсионирането, без да зависи от сина си.

Последните думи на дядо Тодор, които оправил към тв водещия, били да резервира всичко, което е съградил, и да не се намесва в политиката. Трифонов обаче не почел предсмъртните му завещания. Къщата на стареца в село Тодорово, където прекарал последните години от живота си, ремонтирайки я непрестанно, пък била под ключ. Нито майката на Трифонов – Здравка, нито кака му Петя ходели да наглеждат парцела, за който дядо Тодор хвърлил всичките си спестявания и хиляди часове неотклонен труд. Те поверили ключ на неговия братовчед Илия, който живеел през няколко къщи в същото плевенско селце. Комшията ходел да наглежда двора и да следи дали ромите от околията не са надушили, че постройката е необитаема и дали няма зулуми.

Съселяните на бай Тодор настояват, че за последно Слави ходил на посетители там през предишното лято. За всичките години, които татко му прекарал на мира в Тодорово, той в никакъв случай не останал да нощува там. Въпреки че постоянно от ефира на предаването си натяква, че е привикнал със земеделската работа и мотиката не го плаши, жителите на селцето са безапелационни, че нито един път не са го видели да се втурва да оказва помощ. Идвал за денем с черния си джип, а след това се прибирал в жилището на майка си в Плевен и нощувал наложително там. Приличал на починалия си баща единствено по високия растеж, който се предавал от потомство на потомство, тъй като и дядото на Дългия – Стою, на млади години бил голям. Златните ръце на татко си тв водещият не наследил. Приживе бай Тодор по през целия ден майсторял мебели и бил прочут като най-изкусния дърворезбар в околията. Навремето даже бил определен от Тодор Живков да се труди над изработката на неговата спалня, написа " Ретро ".

Бащата на Трифонов умря на 85-годишна възраст, на 22 ноември, в съня си. Няколко месеца преди този момент се придвижвал мъчно и с патерици, само че отказвал да се лекува в Плевен или София. На погребението му цялото село излязло да го изпрати, тъй като всички го уважавали и помнели като добър и радушен човек, чиято най-голяма болежка била, че синът му не го дарил с внуци и не му говорел с години, тъй като преди време си разрешил да даде изявление през главата му.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР