Слави Трифонов не би могъл да наеме сцената в Пловдив,

...
Слави Трифонов не би могъл да наеме сцената в Пловдив,
Коментари Харесай

Артистичният директор на Пловдив 2019: Слави Трифонов не би могъл да наеме сцената в Пловдив

" Слави Трифонов не би могъл да наеме сцената в Пловдив, тъй като тя не се отдава чартърен и е била особено издигната за откриването на " Пловдив - европейска столица на културата ". Това съобщи артистичния шеф на фондация " Пловдив 2019 " Светлана Куюмджиева.
" Сцената с прилежащите към нея сцени, с цялото техническо съоръжение, което включва голям запас от България и доста техника, която е импортирана от Германия, излиза малко над 1 млн. Останалото се разпределя по възнаграждения на актьори, възнаграждения на самата компания, която извършва събитието. Има спомагателни разноски, свързани с логистика, превоз, с контейнери. По принцип не би могла тази сцена да бъде наемана, тъй като тя е измислена, конструирана и издигната особено за това събитие ", изясни Куюмджиева пред bTV.
Тя акцентира, че сумата от 1,1 млн. лв. е наемна цена: " Германските ни сътрудници направиха много солидно изследване на вероятните предложения и избраха най-изгодните. Затова работеха и с българска компания, която обезпечи техническото обслужване. Те предложиха най-изгодна цена ".
Припомняме, че на 14 януари шоуменът разгласява пост във Фейсбук, в който изрази удивление, че за откриването и по-специално за сцената, на която се състоя то, са изразходвани 2 млн. лева, в случай, че самият той е наемал същата сцена за по-малко – 681 хиляди лева
Организаторите на събитието обаче показаха, че мотив за подозрения по отношение на цената на мероприятието няма, а бюджетът на събитието е обществен и е оповестен на уеб страницата на фондация „ Пловдив 2019”.
В момента оборудването се разглобява, а частите ще бъдат върнати назад в Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР