Слави Трифонов написа дълго обръщение във Фейсбук, което е насочено

...
Слави Трифонов написа дълго обръщение във Фейсбук, което е насочено
Коментари Харесай

Слави Трифонов се обърна към рекламодателите и заяви, че рейтингите на основни телевизии са измама

Слави Трифонов написа дълго послание във Facebook, което е ориентирано най-много към рекламодателите. В него той декларира, че поради водещите частни малките екрани у нас измерването на рейтингите на най-гледаните излъчвания не е тъкмо.

Според Трифонов, това заблуждава рекламодателите, като за това принос имат и последниците сред рекламодателите и медиите - рекламните организации. Ето обяснинето на Слави: 

 

Уважаеми рекламодатели,
на 4 ноември стартира излъчването на " 7/8ТВ ". През годините аз и моят екип сме опитали извънредно доста. Един от най-големите опити несъмнено беше основаването на всекидневно токшоу в ефира на първата национална частна телевизия.
Разбира се, съвсем никой не вярваше, че ще успеем. Но пък ние успяхме - " Шоуто на Слави " се трансформира в най-гледаното телевизионно предаване и направи немислимото - разшири праймтайма на малкия екран до 23:30 ч.
" Шоуто на Слави " беше неизменима част от програмата на bTV цели 19 години. А пък вие, уважаеми рекламодатели, бяхте неизменима част от самото шоу на Слави. Защото, както нееднократно съм казвал - рекламите са кръвоносната система на една телевизия.
19 години вие следвахте бизнес логиката да рекламирате в предаване, което доближава до голям брой фенове. Да рекламирате в предаване, което има собствен личен образ и което се употребява с доверието на голяма публика.
Както сами знаете - с помощта на вашите реклами в " Шоуто на Слави ", малкия екран получаваше големи доходи. Малка част от тези доходи малкия екран влагаше и в самото шоу, с цел да може уважаемите фенове да получат, колкото се може по-качествено наличие.
За страдание, с последните няколко мениджмънта на bTV нямахме съвсем никакви допирни точки - нито във връзка с правене на бизнес и на вложение в наличие, нито във връзка с разбиранията ни за независимост на словото.
" Шоуто на Слави " можеше да продължи да се излъчва по bTV и след деветнайстата година, само че на цената на голям компромис. Компромис, който не може да си позволим - нито в честен, нито в бизнес проект.
Затова аз и моят екип взехме решение да предприемем нов опит, да отправим ново предизвикателство пред себе си. И това предизвикателство е основаването на наша, лична телевизия.
" 7/8 ТВ " е реалност от 4 ноември и съм сигурен, че сте разбрали за това.
Към днешна дата " 7/8 ТВ " има подписани контракти с най-големите кабелни и сателитни оператори в страната – A1, Vivacom, Bulsatcom, Net1, както и с над 60 по-малки оператори в цялата страна. " 7/8 ТВ " се излъчва и онлайн в интернет. Благодарение на това разпространяване, " 7/8 ТВ " се гледа както в София, Пловдив, Варна, по този начин и в села като Крън, Черник, Чешнегирово.
А както ни сподели един наш фен, в едно от предаванията онлайн: " 7/8 ТВ ", вие сте шлагерът в Сан Франциско. "
Уважаеми рекламодатели, разпространяването на една телевизия е значимо, само че най-важно за вас си остава нейната гледаемост. И тук стигаме до омагьосания кръг, в резултат на който губим всички - губите вие, губим ние, губи и фенът. Какво имам поради?
Голяма част от вас работят с рекламни организации. Те са вашите медиатори. От тях вие желаете да нареждат вашата реклама в гледаемо предаване и гледаема телевизия с избран таргет. Самите рекламни организации обаче работят с две пийпълметрични организации, които мерят рейтингите на малките екрани и признават данните единствено на тези две пийпълметрични организации. А тези две пийпълметрични организации са известни като пийпълметричната организация на bTV и пийпълметричната организация на Nova.
Разбира се, тези две организации изобщо не съумяха да видят старта на " 7/8 ТВ ". Старт, предстоящ от голям брой хора.
На 4 ноември тези организации записаха нула гледаемост на " 7/8 ТВ ". За разлика от тях, данните на Be Media Consultant демонстрираха, че стартът на " 7/8 ТВ " е бил гледан от близо милион и половина фенове.
Нула против милион и половина - някъде нещо е сбъркано и някой някого мами. Аз не желая да бъда мамен, сигурен съм, че и вие не желаете да бъдете мамени.
Имам информация, че от идната седмица най-малко една от двете " приети " пийпълметрични организации ще стартират да мерят рейтинга на " 7/8 ТВ ". Отсега обаче мога да се обзаложа, че те ще дават към 1% рейтинг на " 7/8 ТВ ". Това евентуално ще ви предадат и вашите медиатори, рекламните организации: " Тия ги гледат към 1%. "
А това е машинация. Това е подправен обаян кръг, в който сме въвлечени както ние, по този начин и вие. А евентуално и вашите медиатори.
Съзнавам, че с моя екип имаме голям принос във образуването на табиет у драгия фен 19 години да гледа една съответна телевизия. Но въпреки това, имаме и голям принос във образуването на лична публика.
Например, " Вечерното шоу на Слави Трифонов " по " 7/8 ТВ " към този момент е измежду водачите по рейтинг в своя часови пояс в българския ефир. Това демонстрират освен формалните данни на Be Media Consultant. Това демонстрират и неофициалните данни, с които разполагаме от устройствата на най-големите оператори в страната. Устройства, които се намират в домовете на хората и са най-точният и най-всеобхватният способ за премерване на гледаемостта. За съпоставяне ще ви кажа, че устройствата на огромните телевизионни снабдители са над 400 000 и мерят в действително време. На секундата. А устройствата на двете пийпълметрични организации са по 1000 на всяка. Или най-малко те по този начин настояват. Сами преценете къде е по-точно - 400 000 против 1 000 устройства.
Уважаеми рекламодатели, най-после желая да благодаря на всички вас. Защото, с помощта на вас, българският фен ще може да гледа друга телевизия. Благодаря и на тези от вас, които ни повярваха през цялото време. Благодаря ви и за противоположната връзка - за нас е значимо да продължите да бъдете по този начин удовлетворени и да продължим работата дружно.
Уважаеми рекламодатели, нашата цел и вашата цел е една и съща - да доближаваме до колкото се може повече фенове и да имаме все по-успешни артикули.
Негово величество фенът постоянно прави правилния избор, уповавам се, че и вие ще го извършите.

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР