Слави Трифонов мина в атака. Има такъв народ стартира от

...
Слави Трифонов мина в атака. Има такъв народ стартира от
Коментари Харесай

В понеделник Слави стартра процедурата по провеждане на национален референдум за свикване на Велико народно събрание

Слави Трифонов мина в офанзива. " ИТН " започва от на следващия ден процедурата по осъществяване на народен референдум за привикване на Велико национално заседание и смяна на формата на държавно ръководство - от парламентарна на президентска република. Това стана ясно преди малко след малко пресъобщение от пресцентъра на Има Такъв Народ, предава Стандарт.

Ето какво оповестиха от партията:

" На 23.01.2023г, понеделник, в 11 часа представители на инициативния комитет за образуване и съгласуване на подписка за производство на народен референдум ще внесат съобщение до ръководителя на 48-ото Народно заседание на Република България, с което ще стартира подписка за производство на народен референдум по следния въпрос: Подкрепяте ли производство на избори за Велико национално заседание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно ръководство от парламентарна република в президентска република? Уведомлението ще бъде импортирано в Администрацията на Народно събрание, вход " Дондуков ". "

Миналата година Слави Трифонов анонсира, че обмисля да предложи смяна на държавния модел за ръководство. Впоследствие Ива Митева, посочи, че по-скоро става въпрос за полупрезидентска република, в която президентът ще уточни министър-председателя и кабинета, а Народното събрание ще се избира директно и ще управлява изпълнителната власт.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР