Слави Трифонов изригна с брутален коментар срещу БСП в социалната

...
Слави Трифонов изригна с брутален коментар срещу БСП в социалната
Коментари Харесай

Слави изригна с брутален коментар срещу БСП: Хайде, кажете ми сега, че...

Слави Трифонов изригна с жесток коментар против Българска социалистическа партия в обществената мрежа.

Ето какво написа шоуменът в персоналния си профил във фейсбук:

" Хайде, кажете ми в този момент, че това не е висшо двуличие - поради нелегално повишените държавни дотации за партиите, тъкмо Българска социалистическа партия да желае оставката на финансовия министър Горанов.

След краха на евроизборите, Българска социалистическа партия нямаше различен ход, с изключение на да се върне в Парламента. И с цел да не са напълно оклюмали при влизането в Народното събрание, на депутатите от Българска социалистическа партия им трябваше мощно стимулиран мотив за завръщането. Избраха си да употребяват сензитивната за българското общество настояща тематика за партийните дотации и да изискат оставката на Горанов, раздал над 6,5 милиона лв. повече на партиите през 2018 г. 

Този мотив за завръщане на Българска социалистическа партия в Парламента щеше да звучи безапелационно, в случай че обаче същата Българска социалистическа партия не беше част от дългогодишната спекулация с партийните дотации.

По отношение на партийните дотации Българска социалистическа партия единствено би трябвало да мълчат и да връщат пари. 
Всъщност, за дотациите Българска социалистическа партия би трябвало да мълчат, както мълчаха при въпроса: “КОЙ предложи Пеевски? ” А за какво би трябвало да мълчат? 

Защото КОЙ си трайка, че са получили непозволено над 2 милиона лв. повече партийна дотация за предходната година? Е, по какъв начин КОЙ? Българска социалистическа партия. Тия 2 милиона не са ги видели ли, к’во? 

А КОЙ одобри държавната дотация да скочи от 1 лев и 50 стотинки на 12 лева за получен глас? Е, по какъв начин КОЙ? Българска социалистическа партия. С министър председател Сергей Станишев. 

Припомням – фрапантното увеличение на партийната дотация се случва през 2009 година, в края на мандата на Тройната коалиция (БСП-НДСВ-ДПС). Преди това нарастване, за 7 години всички партии са получавали приблизително 7 млн. лева на година. След нарастването партиите стартират да получават сред 40 и 50 милиона лв. на година! Пари, които, както знаем, стартират да се натрупат на влог.

Освен това, когато Българска социалистическа партия желаят оставката на Горанов, би трябвало да знаят и следното:
По време на Тройната коалиция, когато Българска социалистическа партия ръководят, финансов министър е Пламен Орешарски. По каква формула мислите, че е определял партийните дотации Пламен Орешарски? По каква? А? Как мислите? Да, по същата формула, по която е работил и Горанов - употребявал е всички действителни гласове - гласовете за партиите, имащи право на дотация, гласовете за партиите под 1% и гласовете за самостоятелните претенденти.

Ето за образец 2008 година Всички действителни гласове на последните парламентарни избори през 2005 година са 
3 648 176. Умножени по 4,40 лева, колкото е дотацията на получен глас тогава, това прави 
16 051 974 лева и 40 стотинки. А Министерството на Орешарски е раздало на партиите 16 051 995 лева Даже мистериозно отнякъде са добавени 20 лева и 60 ст. Коледната добавка на един изтерзан български пенсионер, прочее.

Така че Българска социалистическа партия, а и всички останали партии, нямат никакво морално право да приказват за партийните дотации. Защото всички са в кюпа.
Ако някой би трябвало да желае правдивост и отмъщение, то това са българските данъкоплатци, и най-много тези над 3 милиона и половина българи, дали своят вот на националния референдум за партийната дотация. А те рано или късно ще изискат правдивост и отмъщение. И ще победят. "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР