Слави Трифонов, ФейсбукСнощи в рубриката Достойни за уважение“ ми гостува

...
Слави Трифонов, ФейсбукСнощи в рубриката Достойни за уважение“ ми гостува
Коментари Харесай

Слави Трифонов сподели във Фейсбук история от шоуто си, която не бива да се пропуска

Слави Трифонов, Facebook

Снощи в рубриката „ Достойни за почитание “ ми гостува Ивелин Михайлов – един от група в действителност обединени патриоти, с помощта на които в Италия се издига монумент на българския хан Алцек. Впечатляващият монумент се намира на площад „ Хан Алцек “ в италианския град Челе де Булгерия, учреден от хан Алцек. А самият град се намира в подножието на планината… България, написа Вихрогон.бг

„ Този монумент дава горделивост на българите в чужбина, тъй като осъзнават, че те не са миячи на чинии, те са хора, които са съдействали за тази цивилизация “, сподели нощес Ивелин Михайлов.
Да, в Италия към този момент има монумент на хан Алцек, само че пък в София няма монумент на неговия брат – хан Аспарух. Ето за този позор си говорихме с Ивелин. Не знам за друга столица в Европа, с изключение на София, която да няма монумент на създателя на страната.
Днес разбрах, че монумент на хан Аспарух има, да вземем за пример, в град Стрелча. И този монумент е направен от… петима монголци в Улан Батор. В Стрелча има монумент на хан Аспарух, изработен от монголци, само че в София няма никакъв. Има Бронзовата къща.
Вярвам, че най-малко в едно нещо можем да бъдем обединени – в столицата на България да има монумент на създателя на българската страна.
С Ивелин Михайлов си дадохме дума и си стигнахме ръцете, че ще работим до година и половина в София да има монумент на хан Аспарух.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР