Слави Трифонов е самодеец номер 1. Той се опита да

...
Слави Трифонов е самодеец номер 1. Той се опита да
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Слави Трифонов е самодеец номер 1

Слави Трифонов е самодеец номер 1. Той се опита да направи най-виртуозното осъществяване в политиката, което в България е правено единствено един път и то не доста сполучливо – държавно управление на малцинството. Това у нас е правил единствено Филип Димитров и този кабинет си отиде единствено след година. Това е най-тежкият лупинг в политиката, изисква безкрайни хитрости, взаимни отстъпки с сътрудници и обиколки. Той опита да направи този лупинг в политиката и не съумя да го направи - тупна на земята, падна. Така социологът Андрей Райчев разяснява в четвъртък пред бТВ несполучливия опит да се осъществя първия мандат за сформиране на държавно управление в границите на 46-ото Народно заседание.

Според него сега сме очевидци на гибелта на митинга, който се роди на 9 юли предходната година и имаше утвърждението на 60% от българите: " Протестът умря. Имаме мъртвец. Протестът, който стартира предходната година, когато прокуратурата направи опит да влезе в президентството, през днешния ден умря гадно, смрадливо, с обиди ".

" Разговорът от политически мина в таен – ти сътрудник на кого си. Говорим за примитивно равнище – то изключва и в идващия парламент мандат сред тези партии. Те са в адови връзки ", продължи социологът, разяснявайки връзките сред Има Такъв Народ и " Демократична България ".

Според него грешката на участниците в този конфликт е, че се държат революционно, а България не е в революционна обстановка.

По думите му в момента най-адекватно се държи Българска социалистическа партия. Те се държат просто образцово и се пробват да гасят пожара, съгласно оценката на Андрей Райчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР