Слави Трифонов е най-харесваният политически лидер у нас с 33%

...
Слави Трифонов е най-харесваният политически лидер у нас с 33%
Коментари Харесай

Трифонов е №1 в политиката, 33% го харесват, следват Христо Иванов и Мая Манолова

Слави Трифонов е най-харесваният политически водач у нас с 33% утвърждение. Това сподели пред Би Ти Ви социологът от " Маркет линкс " Добромир Живков. Той се базира на изследване, направено сред 21 и 28 юли измежду 1059 души.

То е правено преди от " ИТН " да предложат втория си кабинет с министър председател Пламен Николов. След Трифонов се подрежда Христо Иванов, който има 24% доверие. Трета е Мая Манолова с 2 пункта по-малко. Живков обаче акцентира, че при нея има спад на доверието. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е харесван съвсем напълно единствено от електората на партията или 20 на 100 от българите, уточни социологът.

Той изясни, че умората измежду гласоподавателите е видна след 2 следващи вота. Ако има нови избори за парламент, евентуално гласувалите ще са с 10% по-малко, сочи изследването на " Маркет линкс ", финансирано от Би Ти Ви. При избор в този момент Има Такъв Народ би водила на ГЕРБ с 2%.

Според социолога обаче дистанцията е в границите на социологическата неточност. Подобна е обстановката и с разликата сред Българска социалистическа партия и " Демократична България ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР