Слави Трифонов, ако предложи кабинет и му е необходима нашата

...
Слави Трифонов, ако предложи кабинет и му е необходима нашата
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще подкрепим Слави Трифонов, ако предложи кабинет

Слави Трифонов, в случай че предложи кабинет и му е нужна нашата поддръжка, ние ще я дадем. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " с Георги Любенов водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Не мога да приказвам от името на " ИТН ", те преценят, ние си споделяме нашата позиция, добави Нинова.

Тя е безапелационна, че не става въпрос за коалиция и не използва тази дума. Става въпрос за поддръжка, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия.

Преди акцията, по време на акцията и даже в този момент, и наши партийни хора, и анализатори внушаваха, че аз и Борисов сме си стиснали ръцете и ще вършим подмолна коалиция.

Поканете ги в този момент по студиата и ги питайте за какво лъжат? Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна - желая да съм ясна. Няма да стане, съобщи Корнелия Нинова.

4 години се борим на два фронта - и против ГЕРБ, и против неговите проводници вътре в партията. 4 години не стопират опитите за коалиция БСП-ГЕРБ. Е, няма, безапелационна е Нинова.

Претърпяхме тежка загуба, само че сме в обстановка на мощ, без която не може. Така че, в някакъв смисъл е малко парадоксална обстановката. Без гласовете на Българска социалистическа партия държавно управление не може да има, акцентира водачът на левицата.

В нощта на изборите първата реакция е " депозирам оставка ". В нощта на изборите доста хора ми се обадиха и ме посъветваха да не избързвам, да премисля обстановката, изясни Нинова.

Искам да чуя мненията на структурите на партията, на управителните места и на членовете. Бих желала да чуя какво им е мнението, къде сгрешихме. Това е задачата на тези срещи, изясни Нинова по отношение на срещите, които от левицата стартират през днешния ден.

Оставка на ръководител на Българска социалистическа партия в този момент значи три месеца ние да вършим процедура за директен избор,а тези три месеца са извънредно значими и основни за България.

Според Нинова, идващите месеци са доста значими за страната и в случай че Българска социалистическа партия се хвърли във вътрешно партийни борби, ще бъдат несъответстващи на обстановката. Освен това може да се стигне до предварителни избори и ние да сме без управление, а това просто е разсипващо за Българска социалистическа партия, добави водачът на левицата.

Еуфорията, че моделът " Борисов " е съборен, съгласно мен е прибързана. Моделът е единствено разтърсен, само че той употребява даже последните си дни, с цел да се окопава във властта.

Едни предварителни избори ще върнат Борисов на бял кон, счита Корнелия Нинова.

След изборите се чух няколко пъти с президента, последно нощес, призна Нинова.

Ние 4 години не се месим в неговите решения и това е кардинално държание, и това би трябвало да е по този начин, безапелационна е Нинова.

Според нея, в този момент се губи скъпо време. Нещата би трябвало да се успокоят и да се работи умерено в тази обстановка.

Ето ние да вземем за пример, влизаме в Народното събрание с квалифициран пакет от закони. Когато и да ни свикат, ние влизаме с нашите закони и започваме работа, безапелационна е Корнелия Нинова.

В същия дух се обръщам и към партията - да спрем, да тушираме страстите, да се консолидираме. Следващите три месеца са основни - за страната и за партията, съобщи още веднъж социалистката.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР