Слави изяде Асен Василев, след като го излови“ в откровено

...
Слави изяде Асен Василев, след като го излови“ в откровено
Коментари Харесай

Слави изяде Кокорчо за глупост за Цар Асен Втори и Калоян: Кажи на Киро да каже на Лена да го провери в Гугъл и да ти обясни!

Слави изяде Асен Василев, откакто го „ излови “ в искрено непознаване на българската история. И то пред значим посетител – ръководителят на Еврогрупата Паскал Донахю. По този мотив Слави Трифонов пусна ядовит пост в своята Facebook страница.

SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:

Винаги съм казвал, че тези от Продължаваме Промяната са некадърни и нездравословни. Но с изключение на всичко, те настояват и считат себе си за високообразовани, само че това е илюзия. Те са необразовани. Доказателство. Днес финансовият министър в оставка, Асен Василев, в желанието си да се потвърди като слагач номер едно по тематиката за еврозоната е декларирал следното на конференция във връзка визитата на ръководителя на Еврогрупата – Паскал Донахю.

Цитирам с голямо наслаждение:

„ Приемайки еврото, България за повторно в своята история ще взе участие в това да управлява, да употребява и да работи в една международно приета валута. Последния път, когато това се е случвало в българската история, е по времето на Иван Асен Втори, когато през 1230 година Папа Инокентий Трети ни дава право да сечем римски монети с нашия лик. И това, съгласно мен, е извънредно значимо да се каже. “

Така, Асене, извънредно значимо е да се каже, че папа Инокентий Трети е по времето на цар Калоян, а не по времето на цар Иван Асен Втори.

Като се има поради, че папа Инокентий Трети умира през 1216-та година, а ти приказваш за 1230 година, то няма по какъв начин мъртвият от към този момент 14 години Инокентий да позволява каквото и да било на цар Иван Асен Втори. Изключително значимо е да се каже, че това, Асене, очевидно е първият случай в историята за взаимоотношение на отвъдното с действителното.

Ти, Асене, очевидно си популярен академик. Но въпреки всичко да ти обясня нещо.

Иван Асен е първият български държател от Второто българско царство, който сече златни монети със своя лик, само че това е във връзка успеха при Клокотница над епирския държател Теодор Комнин и няма нищо, но нищо общо с папа Инокентий Трети или с който и да било папа. За твоя информация Асене, извънредно значимо е да се каже, че папата по времето на Иван Асен Втори е папа Григорий Девети и тъкмо Иван Асен Втори е българският цар скъсал унията с Рим. И тъй като несъмнено не знаеш и какво е уния, кажи на Киро да каже на Лена да го ревизира в Google и да ти изясни.

 

 

Още вести четете в категория Коментари
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР