Слави Георгиев, пловдивски независим съветник, поиска 100 000 лева за

...
Слави Георгиев, пловдивски независим съветник, поиска 100 000 лева за
Коментари Харесай

Съветник поиска трамвайна линия в Пловдив

Слави Георгиев, пловдивски самостоятелен консултант, изиска 100 000 лв. за изследване за създаване на трамвайна линия.

„ Трябва да гладуваме 10 години, с цел да я построим “, отвърна пред медиите кметът Здравко Димитров и добави: „ Може и транспортен съд да докарат “.

С 37 гласа Общинският съвет гласоподава по-рано през днешния ден бюджета на Пловдив в размер на 526 млн. лв.. Против се оповестиха 11 съветници от групите на Демократична България и Българска социалистическа партия.

Съветниците от ГЕРБ, Кауза Пловдив, Съюз за Пловдив, ЗС „ Александър Стамболийски “, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ монолитно застанаха зад плана, квалифициран от финансистите на общината отпред със зам.-кмета Величко Родопски. От групата на ГЕРБ този път нямаше контрапредложения, както предходната година, а шефът ѝ Йордан Илиев изясни, че разпределението на средствата е конкретизирано преди сесията.

По мотив на рецензиите на опозицията, че бюджетът не планува промени, няма задоволително средства за зелената система, ниглижира крайните квартали и е формиран без тактика, градоначалникът разяснява: „ Не чух никой да приказва за това, че има война, коронавирус рецесия, три избора в една година, невероятна инфлация и растеж на цените. Въпреки това ние ще се оправим “.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР