Слави Ангелов не е оптимист, че е започнал процес по

...
Слави Ангелов не е оптимист, че е започнал процес по
Коментари Харесай

Слави Ангелов не е оптимист, че казусът „Нотариуса“ ще изчисти съдебната система

Слави Ангелов не е оптимист, че е почнал развой по изчистване на правосъдната система. По думите му схемите, завихрили се около Мартин Божанов – Нотариуса, не са единствено в правораздаването. Те са и държавни схеми.

„ Това са държавни схеми за рекет, защото в тях са забъркани държавни чиновници от разнообразни институции, които могат да основават проблеми на хората “, обасни Ангелов.

Именно пред него двама гръцки предприемачи описват, че са част от жертвите на Нотарисуа. Стана ясно и, че ръководителят на районната софийска прокуратура Невена Зартова е част от схемата за напън посредством покачване на подправени обвинявания.

Малко по-късно заваляха ставки в прокуратурата

„ Става въпрос за медиатори, които постоянно имат един човек на доста високо равнище в страната, който им дава много необятен тил. Оттам-нататък те употребяват голяма палитра от чиновници в данъчни служби, в КПКОНПИ, в ДАНС, прокуратурата, съда. Прокоратурата и съда идват на малко по-късен стадий. Става по този начин, че цялата държавна машина, вместо да работи за жителите, работи за частни структури. Държавата се трансформира в една частна конструкция в полза на някакви стопански кръгове “, изясни той.

Двамата гръцки предприемачи се свързали с него още през лятото, преди Мартин Божанов да бъде погубен. Те обяснили, че имат доста огромни проблеми с правосъдната система в България и поискали да се съветват с него. Срещата сред тях по този начин и не се състояла, тъй като предприемачите решили, че към момента не са подготвени да приказват. Убийството на Божанов обаче ги предизвикало.

Според Ангелов водеща фигура в цялата скица е бил Пепи Еврото

Журналистът е на мнение, че Мартин Божанов, Петър Петров и Владимир Атанасов са работили дружно В някакъв миг обаче е настъпил раздор освен сред тях, само че и по високите етажи на властта.

„ От обстоятелствата, които предприемачите водят може да се направи извод, че Владимир Атанасов стои на по-високо равнище от Нотариуса. Самият той пусна опровергаване, само че в него той нищо не опровергава. Самите бизнесвени споделят, че има една единствена опасност от него по време на една очна ставка, когато този  юрист пред дознателката и Дикос заплашва техния юрист. Той споделя: „ Ще видиш какво ще стане с теб “, добавя Ангелов.

Журналистът описа и за проблема с гръцкия предприемач и корабен магнат Джон Кустас, който твърди, че жертва на схемата на Мартин Божанов и юрист Велимир Атанасов. Кустас е доста сериозен предприемач, който купува терени по Околвръстния път в София в продължение на 10 години. Днес там са издигнати IKEA, Sofia Ring Mall и жилищен комплекс. В четвърти имот също стартира строителство на къщи, като се избира нов реализатор. Тогава стартират проблемите за Кустас.

Според Ангелов този случай е индикативен за това, че тази формация може да се „ разправи с всеки в страната “

Журналистът още веднъж изрази скептицизъм, че ще има смяна в България, защото е „ доста мъчно да разплетеш нещо, което самичък си заплел “.

„ Няма политическа мощ, която да носи потенциал за смяна в себе си “, добави той и съобщи, че единственият метод да се случи смяна е посредством публичен напън, само че това ще изисква време.

По думите му когато се образува комисия ва Народното събрание по даден случай, това значи този проблем няма да бъде решен.

Източник: NOVA
Още вести четете в рубрика „ Крими&Темида “
За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР