Славчо Атанасов отдавна е смятан за единствена алтернатива на кмета

...
Славчо Атанасов отдавна е смятан за единствена алтернатива на кмета
Коментари Харесай

Роди ли пловдивската политика новия Славчо Атанасов?

Славчо Атанасов от дълго време е считан за единствена опция на кмета Иван Тотев в локалното ръководство. През последните два изборни цикъла борбата бе Тотев против Славчо Атанасов и ветрилото, което се разгръщаше зад тила му.

За никой не е към този момент загадка, че Славчо се радва на поддръжката на Българска социалистическа партия на Гергов в Пловдив, както и на някои вътрешни съперници на Тотев в ГЕРБ. Желанието на ветрилото да пребори Тотев през последното почти десетилетие е толкоз огромно, че на последните избори персонално Георги Гергов се самоунижи и кандидатира за кмет знаейки, че с безпределно компрометирания си облик ще прогони социалистите в посока Атанасов.

Същото това корпоративно ветрило не разреши на никой сериозен политик да " изгрее " на пловдивската сцена, с цел да може Атанасов да е единствената опция на ГЕРБ и Тотев.

В борби против " враговете " и опити за лансиране на алтернативата на Тотев в ГЕРБ, от ветрилото " проспаха " появяването на пловдивската политическа сцена на един от техните " фрагменти ".

Поне това демонстрира изследването ни измежду 3 331 читатели на Plovdiv24.bg . На въпрос " Ако изборите за кмет бяха през днешния ден, за кой бихте дали своят вот? " предстоящо най-голяма подкрепа акумулира Иван Тотев. За него биха дали своят вот 28% от интервюираните читатели. Кой обаче е на второ място? Тук идва огромната изненада. 12% от интервюираните показват Борислав Инчев. Младият политик от Вътрешна македонска революционна организация измества своя наставник в политиката Славчо Атанасов и на процедура заема мястото като опция на настоящия кмет.

С едвам 10% поддръжка, Славчо Атанасов дели 3/4 място с опцията " Надпартиен претендент ", което на процедура значи, че към този момент е " изпята ария " за пловдивската политика. 

Въпреки, че излиза от " котилото " на Вътрешна македонска революционна организация, Инчев доста се разграничава от " предшественика " си Атанасов. Очевидно доста деликатно е набльдавал държанието на своя някогашен съпартиец, като е съумял да отсее дребното позитивни черти на Славчо и е изхвърлил на сметището пошлото и селско държание на някогашния градоначалник.

Инчев се пробва, сходно на Славчо, да е покрай хората, човек от народа, само че в това време се изрича премерено, не изпада в безумен популизъм който при Атанасов, постоянно нямаше нищо общо с действителността, а когато подлага на критика ръководството се старае да го прави на място и боравейки с конкретика. Все отново Иначев към момента се държи много внимателно когато " хапе " кмета, тъй като още година ще би трябвало да работи с " огромния " градоначалник и желае да си спести много проблеми.

Все отново в случай че желае да е втори на изборите следващата година ид а бъде припознат като опция на Тотев, той би трябвало да " скъса синджира " и да играе вабанк, в противоположен случай може да бъде дамгосан като внимателен, даже нерешителен.

Останалите в анкетата ни надали ще се докопат до призовите места и възможен балотаж на изборите, само че дано въпреки всичко кажем по какъв начин ги подредиха читателите ни. На пето място е спряганият за претендент на Българска социалистическа партия Николай Радев. Той събира 8%  поддръжка. Кандидат на обединените десни съвсем догонва Радев, със 7%, а след него би се наредил Георги Титюков с 4%. Павел Шопов, претендент на на пловдивско бизнес обединяване и претендент на Движение за права и свободи биха събрали по 2%, а 16% показват, че биха дали своят вот за някой различен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР