Слава на Украйна, слава на героите! С тези призиви десетки

...
Слава на Украйна, слава на героите! С тези призиви десетки
Коментари Харесай

В Пловдив: “Слава на Украйна, слава на героите!“

" Слава на Украйна, популярност на героите! " С тези апели десетки украинци живеещи в Пловдив се събраха на стълбите пред храма „ Света Богородица ” в подножието на Стария град. Със запалени свещи те означиха първата година от експанзията на Русия и уважиха паметта на украинците починали във войната. Жени и деца разпънаха украинските знамена и сведоха глави пред подвизите на сънародниците си.
Прочетете още
Пред църквата беше почетният консул на Украйна Димитър Георгиев и доста българи-доброволци, които се включват в акциите проведени от украинската общественост под тепетата.

„ Благодаря на всички които ни поддържат. Тази година доста хора подадоха ръка на дамите и децата, които бягат от съветските бомби. Пловдив към този момент се трансформира във втори дом на стотици  украинци. Някои от дамите тук са изгубили съпрузите си и в този момент най-важното за тях е възпитанието на техните деца. Малките украинчета се учат доста бързо и огромна част от тях към този момент приказват български, имат другари, а шахматните шампионати, които организираме са в основата на доста нови другарства ”. Това сподели Наталия Еллис, която е в основата на основаването на „ Втори дом ” – мястото където идващите получават първична поддръжка.

Наталия чака и тази година Организация на обединените нации и „ Уницеф ” да продължат да поддържат финансово плановете, които се случват в Пловдив, тъй като те дават доста положителни резултати.

Бдението продължава и към този миг.

Галерия:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР