Слава Богу, коронавирусът все още не е започнал да мори

...
Слава Богу, коронавирусът все още не е започнал да мори
Коментари Харесай

Ще умрат ли от глад италианците, опашки се извиха пред...

Слава Богу, коронавирусът към момента не е почнал да мори от апетит италианците, както побързаха да ги оплачат с крокодилски сълзи недолюбващи ги медии в Германия, само че нищо чудно болестта скоро да ги остави без бижута, написа "Монитор ".

Защото жителите на Апенините към този момент носят всеобщо фамилните полезности в заложните къщи под публичен надзор, с цел да получат против тях средства, с които да се нахранят, да купят медикаменти или да ги влагат в дребни предприемачески инициативи. И пред „ Банко дей Пеньи “, както се назовават въпросните къщи, към този момент се заформят дълги опашки още в зори, надалеч преди началото на работното им време в 9:00 часа.

Интересна институция са тези „ банки “ за залагания на движимости като гаранция за разпределяне на дребна сума пари - това значи обяснителния превод на името. Първата „ Банко дей Пеньи “ отваря порти през 1462 година в град Перуджа, като задачата на локалната администрация е била посредством нея да бъдат разкарани от улиците плъзналите на пакост след чумна зараза лихвари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР