Слава Богу, че съм на щат в Кърджалийския театър. Заплатата

...
Слава Богу, че съм на щат в Кърджалийския театър. Заплатата
Коментари Харесай

Орхан Мурад: И Сузанита остана без работа, заплата от театъра ни спасява от глад

" Слава Богу, че съм на щат в Кърджалийския спектакъл. Заплатата оттова ме избавя. Нямам задължения в тези тежки за всички времена. Добре, че е приходът от театъра. Той ме избавя от безпаричието. " това разкри пред „ България Днес ” майсторът на баладите Орхан Мурад.

Изпълнителят от няколко години е на щат в Кърджалийския спектакъл. Бащата на Сузанита е музикален началник в културния център в родопския град. Орхан главно  се занимава с аранжиментите. Взема присъединяване и в някои спектакли.

" Аз съм добре. Но се тормозя за част от сътрудниците ми. Те не се водят на работа на никое място. И в това „ мъртво ” време ще останат без приход. Това ще ги обрече на апетит ", изяснява Орхан Мурад.

Много от артистите са на същото мнение като изпълнителя. Редица известни музиканти и артисти подписват петиция в поддръжка на самостоятелния културен бранш в България. След тях се отличават имената на Ованес Торосян, Лорина Камбурова, Стоян Радев, Рут Колев а и други. Петицията е адресирана до министъра на културата Боил Банов, както и да още няколко негови сътрудници.  Изолацията въздейства добре на Орхан Мурад. Той най-сетне има доста свободно време, което да прекара със фамилията си.

" Всички сме си у дома. Сузи е при нас също. И тя няма изяви. Цял ден е затворена. Но няма какво да вършим. Сега имаме доста време да си приказваме и да се сплотим още повече като семейство ", разкрива обичаните с пълнител.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР