Слънцезащитните кремове на Хаваите ще бъдат забранени заради съдържащите се

...
Слънцезащитните кремове на Хаваите ще бъдат забранени заради съдържащите се
Коментари Харесай

Забраняват използването на слънцезащитни продукти на Хаваите


Слънцезащитните кремове на Хаваите ще бъдат неразрешени поради съдържащите се в тях оксибензон и отиноксат. Тези субстанции въздействат мощно разрушително на кораловите рифове, ситуирани към островите. Това планува законопроект, който към този момент е утвърден от локалния законодателен орган, оповестява Си Ен Ен.

Следващата стъпка е подписването на закона от губернатора Дейвид Едж. Ако той даде зелена светлина, възбраната ще влезе в действие от 2021 година.

Всяка година върху кораловите рифове на планетата падат 14 хиляди тона слънцезащитен крем. Най-високото наличие на козметика има там, където има доста туристи. В известния залив Хануама, да вземем за пример, всеки ден се изливат 188 кг крем.

Не единствено къпещите се в морето, обаче способстват за замърсяването на рифовете със слънцезащитни препарати. Кремовете проникват в океана и през канализацията, когато хората си вземат душ.

По тази причина доста компании към този момент създават слънцезащитни артикули без потребление на оксибензони и октиноксат в тях.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР