Слънцето започва бавно, но сигурно да отстъпва място на облаците

...
Слънцето започва бавно, но сигурно да отстъпва място на облаците
Коментари Харесай

Най-опасното явление сковава пътищата в България

Слънцето стартира постепенно, само че несъмнено да отстъпва място на облаците и дъждовното време.

" Западният вятър през днешния ден ще отвее бързо облаците на изток. Намалената видимост в югозападните региони по поречието на Струма и Марица бързо ще се усъвършенства. Ще има доста слънчеви часове. Следобед стартира нарастване на облачността, което ще продължи в петък, когато се чакат превалявания. Те ще стартират в югозападните елементи от страната и ще обзет и останалите източни региони. Валежите в събота ще бъдат от дъжд и сняг, основно в западните високи полета, а през нощта против неделя и северните елементи от страната ", заяви синоптикът Петър Янков в студиото на " България заран ".

В обитаемоте места снежната завивка ще бъде сред 1 и 3 сантиметра, основно в Добруджа и в Северозападна България, стана ясно от думите му.

" Бързо ще се топи. В неделя преваляванията ще продължат основно в източните региони, само че последователно облачността ще се раздира и понижава. По планините снежната завивка ще бъде сред 5 и 10 сантиметра, най-вече в Рила. Всичко хубаво е за малко. Снежната завивка ще се топи бързо през идващите дни ", сподели Янков.

В средата на идната седмица се чакат нови превалявания, само че те ще бъдат най-вече от дъжд.

" През почивните дни температурите в обитаемоте места ще бъдат сред 5 и 8-9 градуса, а по планините сред -9 и -4 градуса по високите елементи. Образува се циклон над Гърция ", изясни синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

Най-малко превалявания се чакат в северозападните региони. Вятърът ще се усилва, само че ще бъде в границите на естественото.

" Ще се усили краткотрайно в неделя след изтеглянето на облачните системи до по-силен, само че в понеделник ще отслабне. Искам да обърна внимание на всички, които ще пътуват идната седмица.

Съществуват условия дъждът да се охлажда и да основава хлъзгави обстановки по пътните настилки.

Температурите ще се движат в границите на 4-7 градуса. Може да има сектори, които краткотрайно се заледяват ", посъветва още Янков.

В дълготраен проект има условия и за слънчеви дни. В идната събота и неделя ще има температури около  междинните за ноември - сред 9 и 14 градуса и доста слънце.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР