Слънцето вероятно ще стане най-важният източник на енергия в света

...
Слънцето вероятно ще стане най-важният източник на енергия в света
Коментари Харесай

Слънцето ще се превърне в най-важния източник на енергия в света до 2050 г.

Слънцето евентуално ще стане най-важният източник на сила в света до 2050 година, съобщи ДПА, базирайки се на английско проучване.

Авторите му от университета на Ексетър и лондонския Юнивърсити колидж считат, че енергийният бранш може да е достигнал повратна точка, в която се е задействал самоподсилващ се „ потребен кръг “ сред потреблението на слънчева технология и процеса на образование на фирмите, с цел да я създадат по-достъпна, написа Българска телеграфна агенция.

„ Напредъкът на възобновимите енергийни източници значи, че прогнозите, учредени на изкопаемите горива, към този момент не са реалистични “, споделя ръководителят на изследователския екип доктор Фемке Нийсе.

Все повече се постанова мнението, че фрапантно намалената стойност на възобновимата сила ще улесни доста намаляването на въглеродните излъчвания в разрастващите се страни, се показва още в прессъобщението.

Въпреки че пътят на слънчевата сила към превръщането й в най-важния енергиен източник наподобява избран, даже и без поддръжката на по-амбициозни политики за климата, откривателите предизвестяват, че има „ бариери “, които към момента могат да попречат на това.

Изследователите са разпознали четири области, които биха могли да попречват прехода към преобладаваща роля на слънчевата сила: съществуване на постоянни електрически мрежи, финансиране на слънчевата сила в разрастващите се страни, потенциал на веригата за доставки и политическа опозиция в райони, където доста работни места са свързани с промишлеността на изкопаемите горива.

Поради тази причина държавните управления би трябвало да се съсредоточат по-малко върху самия преход към слънчева сила и повече върху премахването на тези четири спънки, предлагат откривателите.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР