Слънцето и вятърът са двата природни феномена, които най-често се

...
Слънцето и вятърът са двата природни феномена, които най-често се
Коментари Харесай

Японски град смята да прави ток от сняг


Слънцето и вятърът са двата естествени феномена, които най-често се употребяват за възобновима сила. Град в северната част на Япония обаче счита, че за задачата може " впрегне " подценяван запас, от който има в обилие: сняг, написа изданието " Никей ", представено от Българска телеграфна агенция.

Експериментът с новата технология ще стартира през декември в град Аомори, прочут с изобилните си снеговалежи, и ще продължи до март. Тестът ще бъде изработен в съдействие с " Форте " - локална стартъп компания в региона на осведомителните технологии, и с Токийския университет по електрокомуникации.

Всяка година Аомори харчи десетки милиони долари за разчистване на пътищата от сняг. Той нормално се изхвърля в океана.

Сътрудниците възнамеряват да събират почистения сняг в басейн в затворено учебно заведение.

В снега, който е източник на леден въздух, ще бъдат сложени тръби за транспорт на топлота. Междувременно външният въздух се нагрява от слънцето. Електричеството ще се генерира, като бъде употребена температурната разлика сред снега и външния въздух.

Системата е създадена от Коджи Еноки от Токийския университет по електрокомуникации. Смята се, че този развой може да създава електрическа енергия толкоз дейно, колкото и слънчевата сила.

Очаква се електричеството от сняг да се създава евтино.

" Колкото по-големи са температурните разлики, толкоз по-голяма е успеваемостта на производството на сила ", споделя Еноки.

Изследователите също така считат, че силата от сняг оказва по-слабо влияние върху околната среда, в сравнение с други форми на възобновима сила.  Разтопеният сняг може да се изхвърля като елементарна отпадъчна вода.

Идеята произвеждане на електрическа енергия от сняг е почерпена от европейска стартъп компания, която за задачата употребява пясък.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР