Слънце, кокичета и пролетни температури ни зарадваха през последните дни.

...
Слънце, кокичета и пролетни температури ни зарадваха през последните дни.
Коментари Харесай

Зимата се завръща след няколко дни

Слънце, кокичета и пролетни температури ни зарадваха през последните дни. На доста места бяха маркирани температурни върхове, като в огромна част от страната температурите доближиха до 20 градуса. В някои градове даже градусите стигнаха до 23.

" Хубавото време ще продължи до неделя. В събота и неделя ще има забележителна облачност по високите етажи. През уикенда ще има мощен вятър в планините. Температурите ще бъдат сред 14 и 19 градуса на север от планините и до 20-21 градуса по поречието на Дунав. В неделя вечерта стартират превалявания от дъжд в югозападните региони ", заяви синоптикът Петър Янков за Bulgaria ON AIR.

Валежите ще обгръщат останалите част от страната в дните след неделя. Трайна смяна на времето се чака при започване на идната седмица. От сряда у нас ще има подобаващи условия за увеличаване на преваляванията - повече в северните и западните елементи от страната. Валежите от дъжд ще минават в сняг, стана ясно от думите на Янков в " България заран ".

Той уточни, че за февруари са присъщи обратите на времето, а пролетта припомня за своето настъпване.

Синоптикът добави, че в неделя следва поврат на времето с намаляване на температурите и чести превалявания. Пътните настилки ще бъдат хлъзгави. От сряда се чакат превалявания от сняг. Снежната покрива ще бъде нетрайна, а към 20 февруари се чака ново стопляне на времето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР