Слънце, дъжд или облаци - за какво да се приготвим

...
Слънце, дъжд или облаци - за какво да се приготвим
Коментари Харесай

Слънце, дъжд или облаци: Какво ще бъде времето през уикенда

Слънце, дъжд или облаци - защо да се приготвим през дните от уикенда. Приятно време за разходка или дъждовни дни - вижте каква прогноза дават за петък, събота и неделя от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 enlightened В петък (23 февруари) облачността ще остане раздрана, в доста места до слънчево. Повече облачност ще има над крайните южни региони, само че единствено на изолирани места там след обяд ще превали дъжд. Ще духа до сдържан, в източната половина на страната, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Температурите още ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 14° и 19°, в София - към 16°.

Над планините облачността ще бъде раздрана, над южните региони - най-вече забележителна и след обяд на изолирани места там ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 8°, на 2000 m - към 1°.

По Черноморието облачността ще бъде раздрана, до най-вече слънчево. Повече облачност ще има над крайните южни региони и там ще превали дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

 enlightened През почивните дни превалявания са малко евентуални , само че от запад облачността ще се усилва и вплътнява до забележителна в неделя .

 surprise  Само на изолирани места в западните региони по-късно денем в неделя е допустимо да превали слаб дъжд , по най-високата част на Рила и Пирин слаб сняг . С най-вече слаб южен вятър ще се затопля и минималните температури ще са над нулата, а оптималните - към и над 15° , тук-там в Дунавската низина - до 20°. В неделя вятърът ще се обръща от югоизток, в Източна България - до сдържан.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР