Слънчево време в неделя, почти без валежи в събота, но

...
Слънчево време в неделя, почти без валежи в събота, но
Коментари Харесай

Все по-хладно до неделя

Слънчево време в неделя, съвсем без превалявания в събота, само че преди този момент предстоят няколко дни с валежи и захлаждане.

Днес оптималните температури бяха от 16-17° в западните региони от страната, където беше по-често облачно и с валежи, до 21-22° на морския бряг, където имаше доста слънчеви часове.

Утре оптималните температури ще останат съвсем без смяна - сред 16° и 21°. Ще има променлива облачност, по-значителна над Западна България, където още веднъж ще има региони с валежи.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб североизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде едва.

Добри вести за феновете на белите спортове - сняг превалява в последните часове на Мусала. С превалявания ще бъде в планините и на следващия ден, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 2300 метра надморска височина. Ще духа сдържан североизточен, по най-високите елементи на Рила и Пирин - северозападен вятър.

Поглед към континента отвисоко. На сателитната фотография се виждат плътни облаци освен над нашата страна, само че и съвсем на всички места на Балканите.



Утре на обособени места на полуострова ще вали, най-вече едва. Валежи се чакат и на Британските острови, и на Скандинавския полуостроов. В останалата част от Европа ще бъде слънчево, а температурите ще се покачват.

През идващите дни температурите у нас ще продължат да се намаляват. Ще бъде по-често облачно, тук-там с валежи. В неделя ще стартира стопляне, което ще продължи и през новата седмица.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР