Слънчево време ще преобладава днес, в отделни райони с купеста

...
Слънчево време ще преобладава днес, в отделни райони с купеста
Коментари Харесай

Максимални температури между 23° и 28° днес

Слънчево време ще доминира през днешния ден, в обособени региони с купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в Югозападна и Североизточна България ще превали дъжд. Максималните температури ще бъдат сред 23 и 28 градуса, по Черноморието сред 20 и 25, в София към 24°. Ще духа сдържан северозападен вятър, който вечерта ще отслабне, а в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток.

И на следващия ден ще доминира слънчево време. От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от изток. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 29°, по-ниски по Черноморието - сред 17° и 21°. И на морския бряг времето ще се задържи най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания.

Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Температурата на морската вода е 16°-18°, а вълнението на морето ще бъде едва. Слънчево време ще доминира и в планините, само че в доста региони облачността краткотрайно ще се усилва и ще превали временен дъжд, съпроводен от гръмотевици. Ще духа мощен северозападен вятър. Температурите ще останат без основна смяна - оптималните в курортите ще са от 11° на Алеко до 20° в Банско.

Не единствено у нас, само че и в западните региони от Балканите в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания от дъжд.

По-често облачно, с превалявания и гръмотевици, ще бъде и в Западна и Централна Европа , както и в по-голямата част от Пиренейския полуостров. В източната част от Европейска Русия ще е дъждовно, в крайните северозападни региони ще превалява и сняг. Слънчево и топло ще е над Централното Средиземноморие.

У нас през идващите дни времето ще бъде най-вече слънчево с изолирани краткотрайни превалявания, съпроводени и от гръмотевици в следобедните часове. Температурите ще се покачат още и оптималните ще бъдат сред 28 и 33 градуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР