Слънчево време с дъжд и гръмотевици се редуваха през последните

...
Слънчево време с дъжд и гръмотевици се редуваха през последните
Коментари Харесай

Нестабилното време ще продължи до 3 юни

Слънчево време с дъжд и гръмотевици се редуваха през последните дни. Синоптикът на Bulgaria ON AIR Петър Янков предвижда, че времето ще продължава да бъде динамично.

" Гръмотевиците ще бъдат постоянно събитие. Валежите ще бъдат с временен темперамент. Днес бързо ще се усилва облачността, вероятни са и градушки. Условия за мощни гръмотевични стихии има в Югозападна България и североизточните региони. Температурите ще бъдат сред 21 и 26 градуса, близки до климатичните правила за месец май ", сподели той в " България заран ".

И през идващите дни тези феномени ще бъдат чести, в това число в Гърция, където българите към този момент потеглиха да плажуват. При нас изискванията за мощни гръмотевици се резервират в западните региони, на изток ще има по-малко превалявания, демонстрират още прогнозите на Янков.

Температурата на водата по нашето Черноморие към момента не е приятна, чака се тя да стане такава в края на юни. Началото на юни също ще бъде дъждовно, като повече превалявания ще има в западните региони, уточни синоптикът.

По думите на Петър Янков по-продължителен интервал с по-стабилно и слънчево време се обрисува сред 3 и 7 юни, когато валежи са вероятни единствено по планините. Следващият по-продължителен валежен интервал стартира от 7 юни
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР