Слънчево време и страхотно настроение съпътстваха събитието Няколко стотин човека

...
Слънчево време и страхотно настроение съпътстваха събитието Няколко стотин човека
Коментари Харесай

Стотици бягаха днес в Борисовата градина за каузата Wings for Life

Слънчево време и ужасно въодушевление съпътстваха събитието

Няколко стотин индивида се събраха през днешния ден, 6 май, в столичния парк Борисова градина, с цел да бягат алегорично в поддръжка на хората с гръбначни увреждания в границите на световната акция Wings For Life Run, за втора поредна година.

Точно в 14 ч българско време поданици и посетители на столицата стартираха дружно с хиляди съидейници по целия свят, с цел да покажат съпричастност към идеята да бъде открит лек против гръбначните увреждания. Към тях за първи път тази година се причислиха и запалянковци от Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново, присъединили се в местни проведени бягания.

Едни до други на старта застанаха хора в инвалидни колички и всички други, подготвени да се състезават с виртуална кола-преследвач от специфичното приложение, което отмерва резултата в световна база данни.

Събитието в София се трансформира в двоен състезателен празник - страхотното въодушевление, витаещо във въздуха, бе допълнено и с отбелязването на рождения ден на един от посланиците на акцията - ултрамаратонеца Краси Георгиев, появил се на бял свят точно на Гергьовден. Броени секунди преди виртуалния старт в 14 ч, състезатели в един глас му изпяха „ Happy Birthday ". С присъединяване си в бягането пък параолимпийският ни първенец Георги Киряков отпразнува своя имен ден.

Освен тях, в Борисовата градина бягаха и други известни лица на акцията - актрисите Снежана Макавеева, Невена Бозукова, парапланеристът Весо Овчаров, Влади Гюров с приспособеното си колело и занимаващата се с мото спортове Евгения Кусева.

Атмосферните условия тази година у нас бяха повече от благосклонни към уредници и участници: умерени температури и слънчево време направиха бягането леко и прелестно за състезателите, някои от които избягаха даже повече от 5 км преди виртуалната кола-преследвач да ги застигне.

Благодарим на уредниците в Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново, които за първи път поддържаха идеята с проведени бягания. Очаквайте подробна информация на 8 май.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР