Слънчево време и съществено затопляне се очаква в неделя и

...
Слънчево време и съществено затопляне се очаква в неделя и
Коментари Харесай

Съществено затопляне през почивните дни

Слънчево време и значително стопляне се чака в неделя и изключително в празничния понеделник, 24 май, когато температурите в доста региони от страната още веднъж ще бъдат над 30°.

Днес обаче оптималните температури в Северна България, в това число и в София, не доближиха даже 20°, а в композиция с вятъра чувството беше за още по-студено от действителното време.

И на следващия ден ще остане прохладно, с оптимални температури доста по-ниски от нормалните за втората половина на май, в по-голямата част от страната сред 18° и 23°. На доста места ще има превалявания от дъжд, които до края на деня на всички места ще спрат.

Ще вали и по Черноморието. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 21°. Температурата на морската вода по северното крайбрежие е едвам от 12° до 14°, по южното е малко по-висока - до към 17°. Вълнението на морето ще бъде едва, а вятърът - сдържан, с посока от север.

И в планините ще е облачно, по билата - и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, а по най-високите елементи - и от сняг. Ще е прохладно.

Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от сред 4° и 6°.

Слънчево, с най-високите температури в Европа, ще бъде в Испания. В същото време в най-северните елементи от континента ще вали сняг. Причината - просторен доста центров циклон, който дефинира и прохладно и с превалявания време в северозападните региони от Европа.

Ще вали и на доста места на Балканите, като се изключи северозападните елементи от полуострова, където ще стартира стопляне. Слабо захлаждане се чака в Гърция.

Температурата на морската вода край крайбрежията на южната ни съседка е значително по-висока от тази по нашето крайбрежие - от 19° до 21°.

У нас, след на следващия ден, ще бъде най-вече слънчево. В събота сутринта на обособени места са вероятни слани, само че денем ще стартира стопляне и температурите при започване на новата седмица още веднъж ще бъдат типично летни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР